Fotball

Mjelde: - Vi skal jobbe knallhardt for å berge plassen

Tredje strake tap for Start.

svp://101099?view=bt
  • Pål Are Lilleheim

Start klarte aldri å gjenskape de gode prestasjonene fra junimøtet i Kristiansand mot Aalesund. Det endte til slutt med 0-2-tap på sunnmøringenes hjemmearena.

Les også

Tafatt Start tapte fortjent

– Det var litt andre forutsetninger i dag, og vi manglet en del av de viktige brikkene vi hadde i hjemmemøtet. Vi har nok prestert litt over evne så langt i sesongen, og en kamp som det vi hadde mot Aalesund i dag må vi regne med, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

  • Se målene i videoen øverst i saken.

– AaFK var minst dårlige

Start klarte å holde seg til kampplanen frem til pause, men etter hvilen raknet det. To baklengs, og ingenting fremover, ga 2-0-seier til hjemmelaget.

– Det var først og fremst en dårlig fotballkamp, der Aalesund var minst dårlige. Vi fikk i utgangspunktet kampen inn i det sporet vi ville. Vi gjennomførte en god førsteomgang, der vi gjør det vi har planlagt og har god kontroll på dem. Planene var å holde nullen til pause, og det er jeg fornøyd med at vi gjorde, oppsummerer Mjelde. Som ikke er like fornøyd med det som skjedde etter hvilen.

– Etter at de fikk den første scoringen mister vi strukturen. Vi får for stor strekk i laget, og klarer ikke å hente oss inn igjen. Vi skaper lite, og samtidig klarer vi ikke å tette igjen bakover. Vi var rett og slett ikke bedre i dag, og sånn sett vinner AaFK fortjent.

Klubben viktigst

Dermed er Starts tredje strake tap et faktum, og nedrykksspøkelset har dermed lagt sinn hånd over sørlendingene.

Mjelde legger ikke skjul på en viss frustrasjon når det kommer til mannskapet han råder over, og at han hele tiden mister sentral spillere i stallen.

– Det er bare noe vi må ta inn over oss. Klubben og klubbens eksistens er det viktigste. Vi har mistet 13 spillere det siste året, og har fått inn bare seks nye. Ikke alle disse har fullblods eliteseriespillere heller, sier han.

– Det går naturlig nok en grense for hvor mange spillere vi kan sende fra oss før det får konsekvenser. Men vi har det vi har. Vi skal i hver fall stå i det, og jobbe knallhardt for å berge plassen, er Mjelde rask til å presisere.

– Skal berge plassen

Etter tapet mot AaFK står Start dermed fortsatt med sine 19 poeng, som er bare tre poeng foran Mjøndalen på nedrykksplass. Imellom dem ligger Tromsø, som også har 16 poeng. Nederst ligger Sandefjord med ni poeng. Alle lagene som ligger bak Start tapte sine oppgjør denne runden. I tillegg har Sarpsborg sen kampstart i sitt bortemøte med Rosenborg.

– Heldigvis har vi tatt en del poeng tidligere i sesongen, og er i en posisjon der vi er herrer over egen skjebne. Nå skal det jobbes knallhardt frem til møtet med Bodø/Glimt. Så skal vi i tillegg jobbe hardt for å få tilbake skadede spiller – og kanskje vi gjør noe mer i overgangsvinduet. Vi skal i hvert fall stå på for å nå vår målsetting om å berge plassen i divisjonen, sier Mons Ivar Mjelde.

Vi fulgte kampen

<iframe src=https://embed.scribblelive.com/Embed/v7.aspx?Id=1366246 width="500" height="600" frameborder="0"></iframe><div class="scrbbl-embed" data-src="/event/1366246/20346"></div><script>(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));</script>

svp://101099?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK
  3. IK Start