Fotball

«Ajax er det beste laget vi har møtt»

Elyounoussi ble snytt for hjemmekampen mot de nederlandske stjernene.

Klar for kamp: Mohamed Elyounoussi sonet karantene da Ajax var i Molde. Torsdag starter han kampen på Amsterdam Arena.
 • Trond Hustad
  Rbnett

AMSTERDAM (Rbnett): Mohamed Elyounoussi satt på tribunen da Molde spilte 1-1 mot Ajax på Aker stadion. Vingen ble utvist i bortekampen mot Fenerbahce i foregående runde. Nå gleder han seg voldsomt til å løpe ut på mektige Amsterdam Arena torsdag.

— Dett er en stor klubb med mange teknisk gode spillere. De var gode i Molde og er nok det beste laget i gruppa. Men det er de som har presset på seg nå, de må score mål for å ha en mulighet til å gå videre. Det kan etterlate rom som vi må utnytte, sa «Moi» på onsdagens pressekonferanse.

Han tror ikke det hemmer Molde-laget at serien er over og spillerne ikke har samme kamptrening som tidligere i Europa League.

— Nei, det er ikke noe problem. Vi har hatt ei god treningsuke og hele gruppa er i hvert fall hundre prosent motivert. Jeg tror hvem som helst ville spilt denne kampen gratis, sa Elyounoussi.

Han starter trolig i sin vante posisjon på venstreflanken. På motsatt side er sannsynligvis Mattias Moström tilbake etter sitt skadeavbrekk.

— Mattias har trent hele uka og er tilgjengelig, han er veldig aktuell for denne kampen. Mattias har vært fantastisk god i Europa, han har en arbeidsfrekvens og et tempo som r spesielt viktig for oss på bortebane i Europa, sier Ole Gunnar Solskjær.

Han framhever laginnsatsen som den viktigste forklaringa på Moldes suksess mot europeisk motstand, men løftet også fram kvalitetene til Elyounoussi.

— Laget kommer alltid først. Det finnes ikke «Æ» eller «I» i «lag». Samtidig er vi avhengig av enkeltspillere, og «Moi» er en av dem som har vist høy klasse. Han har scoret fantastiske mål mot Fenerbahce og Celtic og skaper alltid farligheter med instinktet sitt, sier Solskjær.

Manageren kan velge fritt i troppen før torsdagens kamp, bortsett fra Knut Olav Rindarøy som soner karantene etter utvisninga hjemme mot Fenerbahce.

Les også

 1. Nå blir han trener for MFK-talentene

 2. Endelig blir Tobias (16) proff i Molde

 3. Nå er han ferdig i Molde

 4. Solskjær: - Akkurat nå er United et lag uten selvtillit

 5. - Jeg har alt jeg trenger i Molde

Les mer om

 1. Europa League
 2. AFC Ajax
 3. Molde FK