Fotball

Rasende Riise måtte dyttes vekk: - Ikke et forbilde verdig. Beklager

John Arne Riise beklager opptrinnet mot dommeren.

svp://103013?view=bt
 • NTB

Viking lå under 0-1, men snudde til 2-1 borte mot Aalesund. John Arne Riise måtte dras bort fra dommer Trond Ivar Døvle av lillebror Bjørn Helge Riise etter kampen.

IKKE HELT ENIGE: John Arne Riise (t.h.) og Bjørn Helge Riise i lett munnhuggeri etter kampen mot Viking.

Siddisene har begynt sesongen sterkt på bortebane med 2-0— og 1-0-seier over Vålerenga og Start. På et gress har det kladdet med 0-0 mot Sarpsborg og 0-1 for Odd.Aalesund, som kun sto med seier mot Stabæk i serieåpningen, var ute etter revansje mot gjestene fra Stavanger. I 2015 vant Viking 4-0 i Ålesund og 4-1 på hjemmebane.

Det er likevel Riises oppførsel etter kampen den trolig kommer til å huske for. Veteranen freste mot dommertrioen, men lillebror Riise sendte storebror i garderoben. På vei i dusjen sendte den tidligere landslagsspilleren noen saftige gloser om Døvle til kameraet og sparket i veggen.

Etter opptrinnet tok den tidligere Liverpool-spillere til Twitter og beklaget oppførselen sin.

Bare å legge seg flat. Å kalle dommeren enfitte er ikke et forbilde verdig. Beklager. Kokte i topplokket.

— John Arne Riise (@JARiiseOfficial) April17, 2016- Fotball er lidenskap. Det var det vi begynte med da vi var barn og har stått opp klokken seks for morgentrening. Det betyr noe, det gjør vondt å tape og da er det ofte litt frustrasjon som skal ut, og det kom på TV-bildene, sa AaFK-trener Trond Fredriksen ifølge NTB.

— Han var utrolig frustrert på dommeren, og jeg var redd for at han ville få gult kort. Da måtte lillebror være storebror og dytte bort sutrekoppen, sa Bjørn Helge Riise.

— Jeg føler det som et deja vu, og det er forbanna kjipt. I dag synes jeg vi har bra innsats, og at vi gutsa på. Men det stokker seg for oss på den siste tredjedelen av banen, oppsummerte AaFK-kapteinen etter nederlaget.

Les også

Spissfunnet sendte Viking mot tabelltoppen

Backer storebror etter tabbe

Og det var på mange måte den samme leksa om igjen. AaFK begynte bra, tok ledelsen og ble forsiktige etter det. Dermed kunne gjestene, denne gangen fra Stavanger, spille seg inn igjen i kampen. De fikk 1-1 like før pause, da John Arne Riise mistet ballen som bakerste mann.

— Alle mister ball i løpet av en kamp. Det er selvfølgelig dumt at det skjer i den posisjonen det gjorde, og det burde vært unngått. Men John Arne gjør en kjempekamp utover det. Alle gjør feil, og det er i sånne situasjoner vi må backe hverandre opp, og det var det vi gjorde, sier Riise.

- Frustrerende

Etter hvilen hadde AaFK ballen mest, men det gjorde at Viking kunne spille på det de er dyktige på; ligge lavt og kontre med sterke og raske spisse.

— Vi møtte et godt kontringslag, og det visste vi. Men vi følger kampplanen vår, og gjør det jeg mener er et godt forsøk. Men de får sine to scoringer etter det jeg vil kalle piss. Når vi ikke klarer å utnytte de sjansene vi får, så ender det med tap. Dessverre. Men det er frustrerende at vi ikke får mer ut av en kamp som dette, mener Riise.

Les også

 1. Vålerenga knuste Tromsø - da blir man så glad

 2. 404 minutter tok det før Sarpsborg fikk sitt første mål i årets eliteserie

 3. Solskjærs Molde opp i ryggen på Rosenborg etter to superbytter

Må stå sammen

Etter dagens tap er AaFK på bunnen av tabellen, sammen med Sarpsborg 08. Status etter fem spilte kamper er tre poeng, og en negativ målforskjell på fem mål.

— Nå må vi slutte å prate om fotball og begynne å spille. Vi må stå sammen og jobbe hardt. Det er det eneste som teller. Det verste vi kan gjøre nå er at enkeltspillere gjemmer seg bort og blir redde for å gjøre feil. Vi må trøkke på og stå samlet, er AaFK-kapteinens resept for å få laget ut av bakevja de har havnet i.

Neste mulighet til å gjøre et forsøk på å snu trenden er allerede kommende torsdag. Da venter yngstemann Riises tidligere klubb, Lillestrøm. Og det er en kamp Bjørn Helge Riise understreker at han ser frem til.

svp://103013?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. Viking FK
 4. John Arne Riise
 5. Bjørn Helge Riise