Fotball

Krysser armer, bein og fingrer for at vi får beholde alle

SUPPORTERBLOGG: Snart åpner overgangsvinduet i norsk fotball. Det kan bety store endringer for flere lag – på godt og vondt.

HVA SKJER?: Overgangsvinduet betyr som regel spillere ut og spiller einn. Hva skjer i Stabæk?
  • Tor A. Arnø
Tor A. Arnø, Stabæk-supporter.

Overgangsvinduet kan bety en ny mulighet for å ”melde seg på” for lag som har åpnet svakere enn ambisjonene skulle tilsi, mens det for klubber med dårlig økonomi kan innebære salg av spiller man gjerne skulle ha beholdt – men ikke har råd til å si nei til å selge. LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

I sum kan de ulike lags spillerstaller endres en god del i løpet av et overgangsvindu.

Keita på lån

Stabæk har allerede hentet inn en forsterkning, gjennom en låneavtale for Muhammed Keita. Den tidligere Strømsgodset-spilleren fant seg ikke helt til rette i polske Lech Poznan (polske seriemestere 2014/2015), og satser på opptur i Stabæk bl.a med sin gamle lagkamerat fra Drammen: Adama Diomande.

Stabæk-trener Bob Bradley på Nadderud. Men hvor lenge blir han værende?

Keita er en spiller jeg er sikker på at vi blaa kommer til å få mye glede av, og en solid forsterkning til en litt tynn stall. Men samtidig som man gleder seg over å få en klassespiller inn, frykter vi jo at det skal renne noen ut i andre enden.

Neppe råd til å si nei

Stabæks økonomiske situasjon er ikke så ille som den har vært, men klubben har neppe ”råd til” å takke nei om det rette tilbudet skulle komme. Dels handler dette om økonomi, men også om klubbens klare ønske om å bidra til å hjelpe spillere opp og frem gjennom spill i bedre klubber og ligaer.

Og det er liten tvil om at Stabæks prestasjoner denne våren har blitt lagt merke til. Fra å være nedrykks dømt, har man etter snart halvspilt serie festet grepet om andreplassen, og er det eneste laget som holder følger med Rosenborg på toppen. Ikke så dårlig for vrakgodset fra Bærum.

Mye at suksessen så langt skyldes bl.a signeringer rett før seriestart av spillere som Ernest Asante, Adama Diomande og Yassine El Ghanassy. Spillere som har tatt nye steg i Stabæk, og som har fått fortjent oppmerksomhet fra andre klubber for det.

Blomstrer på Nadderud

I tillegg har vi en klassekeeper bakerst (vi glemmer den lille missen mot Strømsgodset sist helg, Sayouba), vi har spillere som har blomstret opp under Bob Bradley, som Birger Mehling (vraket i Viking), Nicolai Næss (vraket i VIF), en Asante som har fått en ny rolle og blomster på banen, en Dio som scorer mål i bøtter & spann, en El Ghanassy som ser ut til å spille med borrelås på ballen der han løper med kula gjennom forvirrede forsvarsspilere og serverer lissepasninger som andre får æren av å sette i mål (se pasningen før Asantes mål mot Strømsgodset sist…), en veteran som Morten Skjønnsberg som knapt nok har vært bedre i sin karriere – for å nevne noen.

Og sist men ikke mist — en tryllekunster av en trener i Bob.

Ville vært et stort tap å miste ham nå

Bob Bradley er en for god trener for Tippeliagen, har mange hevdet. Jeg er helt enig. Ikke desto mindre gleder vi oss over hver kamp han står og dirigerer sine tropper fra sidelinjen. At også han får henvendelser nå, er det liten tvil om. Det skulle bare mangle.

For oss i Stabæk ville det være et stort tap å miste amerikaneren midtveis i sesongen. For norsk fotball også. Men mest for oss.

Derfor er det med angst vi leser sportssidene rundt omkring i disse dager – er noen på vei bort fra Stabæk? Har El Ghanassy spilt sin siste kamp for oss? Skal Dio bøtte inn mål for noen andre? Skal Bob pakke ned Bruce Springsteen CD-ene sine og spille dem et helt annet sted? Det er nesten ikke til å holde ut.

Så hvis du ser noen som går med bein, armer og fingrer i kryss i disse dager, kan det nok være det er en Stabæk-supporter. Som håper vi får beholde spillere og treneren. Da kan det være nedrykkskandidaten Stabæk forblir et av topplagene i norsk fotball – også når regnskapet skal gjøres opp i november.

Vi krysser fingrene!

Les også

  1. Byggmester Bob

  2. Landslagssjef Høgmo: - Oslo kan bli viktig maktfaktor i norsk fotball igjen

  3. Derfor gir Oslos innbyggere blaffen i fotball

  4. Både Mjelde og spillerne vil ha Aase til Start

Les mer om

  1. Supporter
  2. Stabæk Fotball