Fotball

RBKs motstander består av en lærer, en elektriker og en barnepasser

Kun treneren lever av fotballen – resten er en gjeng hardtarbeidende amatører.

Trener Sigfrídur Clemetsen er den eneste som har fotball som heltidsjobb i Vikingur, Rosenborgs motstander i kveldens europacupoppgjør på Færøyene.
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

Nær sagt som vanlig i de første kvalifiseringsrundene til Europaligaen, møter RBK et rent amatørlag på Færøyene i dag.

Trener Christensen surner på spørsmål fra Adresseavisen om hvilke jobber den enkelte på laget har ved siden av fotballen.

— Viser ikke spillerne respekt

– Det er ikke å vise spillerne mine respekt å snakke så mye om hvilke sivile jobber de har. Foran møtet med Rosenborg er de fotballspillere først og fremst, sier mannen som er klubbens eneste heltidsansatte.

Les også

Erstatter skadet Helland: - Jeg har ingenting å bevise

For kaptein Atli Gregersen er det derimot overhodet ikke noe problem å snakke om tilværelsen som fotballspiller på Færøyene.

– Vi spiller med det talentet vi har fått utdelt av vår skaper, og vi mangler litt på å nå RBKs nivå. Men det hadde vært stas om prestasjonen mot RBK kunne gitt noen av våre unggutter muligheten til å spille fotball i Norge, sier han.

Passer barna til flere av spillerne

Selv jobber midtstopperen som rådgiver for arbeidsløse ved siden av fotballen.

Keeper Tamas Túri Géza jobber på en vindusfabrikk sammen med toppscorer Finnur Justinussen. Høyreback Bardur Hansen er elektriker, stopperkollega Erling Jacobsen er student, mens venstreback Hanus Jacobsen er bygningskonstruktør.

Les også

Ingebrigtsen utestengt etter bråk mot tyrkisk lag

Det samme er indreløperen Sølvi Vatnhamar. Den kreative kraften på midtbanen, Hedin Hansen, selger VVS-artikler, mens den andre indreløperen Hans Djurhus driver sin egen kiosk.

Høyrekanten Andreas Olsen er lærer, mens Filip Dordevic på motsatt side passer barna til flere av de andre gutta på laget på dagtid.

Les også

  1. Rett fra Rosenborg-benken til Celtics førsteellever

Les mer om

  1. Europa League
  2. Víkingur Gøta
  3. Rosenborg BK