Fotball

- Ordene kan treffe deg hardt selv om han aldri skriker

Målscorer Lars-Christopher Vilsvik synes den nye treneren minner om Ronny Deila.

 • Eirik Bjerklund
svp://100953?view=bt

Strømsgodset-Viking 4–1

DRAMMEN: Bjørn Petter Ingebretsen har ikke bare fått frem spilleglede og lagmoral. Nå er Strømsgodset også blitt et vinnerlag igjen.

Etter fem seiere under Bjørn Petter Ingebretsen kan man igjen snakke om medalje til Strømsgodset.

Lars-Christopher Vilsvik har bekledd høyrebacken i Strømsgodset under Ronny Deila, David Nielsen og Bjørn Petter Ingebretsen. Sistnevnte står etter en drøy måned i sjefsstolen med fire seiere og ett tap i serien. Backen synes Ingebrigtsen minner om Deila, mannen som brakte gullet tilbake til Drammen i 2013.

Strømsgodsets trener Bjørn Petter Ingebretsenog Strømsgodsets Lars Christopher Vilsvik. Foto: NTB Scanpix

— Han er nok enda roligere enn Ronny, som er et menneske som uttrykker følelsene sine mer. Bjørn Petter kjefter aldri, men ordene kan treffe deg hardt selv om han ikke skriker, forklarer Vilsvik når han blir bedt om å sammenligne den nye treneren med forgjengerne.Spillernes innstilling er blitt endret etter at assistenttreneren overtok etter David Nielsen i slutten av mai. Nettopp denne endringen er grunnen til at Godset søndag snudde 0–1 til 4–1 mot Viking. De siste 45 minuttene spilte de med ti mann etter Bismark Boatengs utvisning på overtid i første omgang.

— De siste ukene har vi virkelig blitt et lag. Alle har lyst til å jobbe for hverandre og gjennomfører arbeidsoppgavene sine, beskriver Vilsvik.

Les også

Viking kollapset mot ti mann i Drammen

Sanker flere poeng

David Nielsen var pekt ut som Ronny Deilas arveprins, men skuffet på Marienlyst. I det snaue året som trener ble fasiten 42 poeng på 29 kamper. Et snitt på 1,45 poeng pr. kamp. Ronny Deila bygde opp Strømsgodset fra nedrykkssumpen til gullfeiring. Et poengsnitt på 1,66 poeng er svært respektabelt tatt i betraktning hele 161 seriekamper som trener.

Ingebretsens fem kamper har så langt vært en suksess og har innkassert ti poeng. Et snitt på to poeng pr. kamp. Tydeligere fokus på forsvarsspillet og omlegging til 4-3-3 er suksessoppskriften.

— Endringene defensivt har gitt såpass mye trygghet at vi nå kan briljere offensivt, oppsummerer Vilsvik, som selv kom i søkelyset søndag. Han mottok ballen fra keeper Espen Bugge Pettersen på et helhjertet løp opp høyresiden like før slutt. En back i bakrom ser man ikke ofte. En back som ignorerer de målkåte angripernes veiving, og heller banke den i hjørnet selv – det er sjelden vare i elvebyen.

Alt fra medalje til 10. plass

Bak serieleder Rosenborg er Eliteserien, nærmest som vanlig, rekordjevn. Få poeng skiller de medaljejagende lagene fra middelhavsfarerne. Målet er å vinne hver eneste kamp, hevder Ingebretsen.

— Jeg synes vi merker et stemningsskifte i spillergruppen. Spesielt på lagfølelsen. Etter det kjedelige 0-1-målet og det røde kortet følte jeg at det var en gjeng som dro i samme retning. Nå støtter vi hverandre i stedet for å slå ut med armene eller riste på hodet, forklarer hovedtreneren.

Forventningene skal derimot ikke bli for høye for Strømsgodset. Etter Deila-suksessen er de skrudd opp mange hakk, men det snakkes ikke om gull på Marienlyst.

— Vi er ikke et gullag. Vi var ikke noe slikt lag i 2009 heller, men vi brukte tre-fire år på å bygge det opp. Da må klubben være tålmodige. Det går ikke an å gjøre det fort, spår hovedtreneren.

svp://100953?view=bt
 1. Les også

  «En Viking-omgang å være flau over»

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  David Nielsen ferdig i Strømsgodset: - Tøft å overta etter Deila

 2. FOTBALL

  Godset-supporternes hilsen til Deila: - Håper Vålerenga rykker ned

 3. FOTBALL

  David Nielsens erstatter fikk humøret tilbake i Godset

 4. FOTBALL

  Strømsgodset-treneren sykmeldt i fire uker etter hjerteinfarktet

 5. FOTBALL

  Drammens Tidende: - Snart blir han permanent Godset-trener

 6. FOTBALL

  Strømsgodset-spiller slo tilbake etter grov rasisme: - Det hører ikke hjemme i fotballen