Fotball

Eikrem og gullfavoritt Molde skaffet poeng med sen utligning: – Et lite ran

Gulltippede Molde så ut til å få en vond start på årets eliteserie i fotball, men på tampen reddet Magnus Wolff Eikrem 1–1 og ett poeng mot Sarpsborg.

 • NTB

Sarpsborg 08 – Molde 1–1

Molde er av de fleste eksperter lansert som gullfavoritter i årets eliteserie, men i åpningskampen i Sarpsborg hadde mannskapet til Erling Moe periodevis mer enn nok med å henge med.

Jonathan Lindseth scoret det som lenge så ut til å bli kampens eneste mål da han fikk ballen servert av lagkamerat Matti Lund Nielsen 22 minutter før slutt. Avslutningen var presis og ballen utakbar for gjestenes keeper Andreas Linde.

Det var ikke ufortjent med Sarpsborg-ledelse, men glede ble snudd til fortvilelse da Magnus Wolff Eikrem steg til værs og stanget inn utligningen i sluttminuttene.

– Dette var fryktelig dårlig av oss. Veldig bra å få ett poeng på en dårlig dag, men dette var et lite ran, sa Eikrem til Eurosport etter kampen.

– Det er surt at vi mister tre poeng her hjemme på en veldig god match, spesielt i første omgang, og så kontrollerer vi det i 2. omgang. Men sånn er fotballen, sa Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen.

Magnus Wolff Eikrem reddet Molde med sin utligning.

Fyrverkeri

I en meget underholdende første omgang skapte riktignok Molde de to første sjansene. Den største fikk Magnus Wolff Eikrem da han kom alene med Sarpsborg-keeper Aleksandr Vasjutin, men sistnevnte fikk en fot på ballen og avverget med nød og neppe situasjonen.

Deretter overtok hjemmelaget taktpinnen og skapte en håndfull klare målsjanser i andre halvdel av første omgang. Effektiviteten var imidlertid totalt fraværende.

En innholdsrik omgang endte dermed uten scoringer, men det kunne veldig fort vært annerledes.

Annen omgang begynte langt fra like fartsfylt. Hjemmelaget klarte ikke opprettholde trykket mot Molde-forsvaret, og gjestene slet med å bryte ned hjemmelagets solide defensive mur.

 1. Les også

  Drømmecomeback i Eliteserien for Viking

 2. Les også

  Dommer glemte å vise ut spiller: Nest-Sotra varsler protest

Forren-trøbbel

Lindseth-scoringen som så ut til å bli avgjørende kom likevel da 68 minutter var spilt. Like etter ble vondt til verre for tittelfavorittene fra Molde da Vegard Forren måtte gi seg med skade.

Molde har forsterket laget kraftig foran årets sesong. Ohi Omoijuanfo er blant spillerne som er hentet er inn. Den tidligere Stabæk-spilleren kom til en fin sjanse etter Sarpsborgs 1-0-mål, men avslutningen tok Sarpsborg-keeper Vasyutin seg relativt enkelt av.

Erling Knudtzon, Martin Bjørnbak og Kristoffer Haraldseid fikk også sin seriedebut for start fra Molde søndag, mens Eirik Ulland Andersen kom inn som innbytter i annen omgang.

Nyervervelsene klarte imidlertid ikke vippe kampen i gullfavoritten sin favør. I stedet innledet et friskt Sarpsborg-lag serien på best tenkelige måte.

(©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Molde FK
 2. Sarpsborg 08
 3. Eliteserien