Fotball

Sørloth kunne sikret poeng på overtid - misset på kjempesjanse mot Tottenham

20-åring ble matchvinner for Tottenham.

TØFFE DUELLER: Alexander Sørloth fikk drøyt 20 minutter som innbytter for Crystal Palace mot Tottenham.

CRYSTAL PALACE - TOTTENHAM 0–1

20-åringen Juan Foyth, som laget to straffer i ligadebuten forrige helg, sto for kampens eneste scoring da Tottenham slo Crystal Palace 1-0 i Premier League.

I sin andre Premier League-kamp stanget Foyth inn seiersmålet på en corner halvveis i annen omgang. Han fikk ballen etter at Harry Kane hadde raget høyest og headet ballen i låret til Luka Milivojevic.

Kontrasten kunne ikke vært særlig større til ligadebuten borte mot Wolverhampton sist helg. Da laget Foyth to straffespark som begge endte med scoring, men Spurs ledet fra før 3-0 og klarte å dra seieren i land.

Tottenhams manager Mauricio Pochettino skrøt av 20-åringen etter kampen og pekte på at Foyth kom tilbake på imponerende vis mot Crystal Palace etter de to straffesparkene i Premier League-debuten forrige uke.

– Han er veldig moden, og for meg er han en spiller som har potensial til å bli en av de beste midtstopperne i Europa, sa han.

Pochettino la til at seieren var avgjørende i kampen om å bli topp fire i Premiere League.

–Disse tre poengene var enormt viktige.

  • FÅTT MED DEG DENNE? King melder forfall til landskampene - Sørloth hentes inn
Tottenhams Juan Foyth jubler for mål.

Flere muligheter

Lørdag var Tottenham det beste laget i første omgang, og gjestene sto for en god mulighet etter 30 minutter da Dele Alli fikk stå alene på bakerste stolpe. Headingen havnet imidlertid meteren til side for mål.

Kort tid senere sto Spurs nok en gang for en god målsjanse. Milivojevic var uoppmerksom på midten, og Kane kunne derfor klinke til med et godt skudd fra distanse. Palace-keeper Wayne Hennessey, sto for en viktig redning og hindret gjestene i å ta ledelsen.

Like før hvilen var Tottenham igjen farlige foran mål. Serge Aurier kom seg til innlegg på høyrekanten. Ballen havnet hos Lucas Moura, som stormet inn foran mål og headet ballen like over Crystal Palace-målet fra fem meters hold. Dermed var stillingen 0-0 til pause på Selhurst Park.

Det høye tempoet uteble for begge lag på grunn av det voldsomme regnværet i London, men med flere sjanser for Tottenham var det likevel en brukbar første omgang av gjestene.

Stor Sørloth-sjanse

Etter hvilen fikk Crystal Palace servert en sjanse da Tottenhams sisteskanse feilberegnet et innlegg. Hugo Lloris slapp unna med skrekken, og Tottenham fortsatte presset fra første omgang. Etter 60 minutter var Kane nær at en heading gikk i mål, men ballen endte over tverrliggeren.

Alexander Sørloth kom inn for vertene i det 69. minutt. Utover i andre omgang satte Crystal Palace opp farten i jakten på utligningen. Vertene presset på, men Lloris i buret for Tottenham sto for flere gode redninger.

Ut i overtiden var Sørloth ekstremt nær å få sin første scoring for Crystal Palace i Premier League. Nordmannen dro seg mot venstre før han avlsuttet fra drømmeposisjon rett på keeper Lloris. 22-åringen kunne utlignet for vertene, men kampen endte 1-0 til Tottenham.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Alexander Sørloth
  2. Crystal Palace FC
  3. Tottenham Hotspur FC
  4. Premier League