Jo Nesbø skriver Moldes cupfinalelåt

«Vi skal til Ullevaal» innspilt i Oslo tirsdag, med Knut Marius Djupvik og Henning Stranden.

Jo Nesbø har skrevet en ny MFK-sang som klubben håper skal leve i mange år. Her med Daniel Berg Hestad og Lars Jones.

— Vi har rettet en forespørsel om cupfinalelåt til Jo Nesbø. Og heldigvis sa han ja. Han har skrevet både tekst og melodi, forteller Oddvar Talset, markedsdirektør i MFK, og legger til at det er ekstra artig at to andre, lokale artister, som begge har bidratt med cupfinalelåter tidligere, også er med på årets låt.

— Knut Marius Djupvik og Henning Stranden er med. Det er også trommeslager Espen Stenhammer fra Di Derre, sier Talset.

Innspilling tirsdag i Oslo

Den nye cupfinalelåta ble spilt inn i hovedstaden tirsdag og har tittelen «Vi skal til Ullevål».

— Vår ambisjon er at dette skal bli en klubbsang som skal leve videre etter cup-en, slik som «Her kommer Molde», sier Talset.

- Har du selv hørt den nye låta?

— Bare en foreløpig demo. Det jeg har hørt var veldig fengende og teksten ekstremt bra.

- Hva handler den om?

— Om hvor spennende det er å reise til Oslo, for klubben og for publikum. Alt det gjeve som kan oppleves i hovedstaden. Og så er det jo et poeng at det skjer for andre året på rad, selvsagt. Men budskapet er at selv om borte er bra, er hjemme best. Det er utrolig deilig å komme hjem etter en slik helg, forhåpentligvis med pokalen, sier Talset.

- Hva betyr det for MFK at Jo Nesbø står for cupfinalelåta?

— Det betyr mye. Jo Nesbø er en ekte klubbmann, og han er utrolig dyktig på å kombinere fotball og musikk. Samtidig har en egen evne til å få fram følelser og begeistre publikum. Denne låta har kjempepotensial. Den fester seg med én gang. Jeg er 110 prosent sikker på at publikum vil like den, sier Talset.

Les også

Arrangerer norsk cupfinaleshow midt i New York

Uoffisiell låt

I forrige uke ble det klart at Jorill Benjaminsen, i år som i fjor, har tatt initiativet til en uoffisiell cupfinalelåt. Settingen i år er imidlertid helt spesiell, siden Benjaminsen gjør låta også for å minnes sin avdøde ektemann.

— Det er veldig flott at Jorill hyller laget slik som hun gjør. Jeg har ikke hørt årets låt, men den hun lagde i fjor var veldig bra, sier Talset.

- Kan det være aktuelt for MFK å bruke den uoffisielle låta i noen sammenheng?

— Det går noen skillelinjer på offisiell og uoffisiell. Det er ikke naturlig for oss når vi produserer vår egen cupfinalelåt. Men jeg understreker at vi synes det er veldig positivt.

- Når får publikum høre den nye låta til Nesbø?

— Vi vil slippe den på siste seriekamp hjemme mot Odd den 9. november. Da er tanken å vise videoen på storskjerm, sier Talset, og legger til at videoen ikke er spilt inn ennå.

— Det ble gjort noen opptak under innspillinga i Oslo. Hvor og når resten av opptakene skal skje er ikke avklart, men det skal bli en fotballvideo.

Les også

MFK bytter kjötbullar med bratwurst

— Klubben i mitt hjerte

Jo Nesbø har ikke akkurat sansen for sjangeren fotballsanger. Men han har fra før laget "Her kommer Molde" som spilles både før og etter hver omgang, samt ved hver Molde-scoring.

– Når det er klubben i ditt hjerte, så har man ikke lov til å si nei. Så jeg har krøpet til korset og laget cupfinalelåt. Og det er vel det første jeg har begått i den sjangeren der, siden jeg skrev klubblåta til Molde, sier Jo Nesbø til NRK.

Han frykter ikke konkurransen med Odd-låten som også lages til cupfinalen.

– Herregud, det er vel Bård Tufte Johansen som skal snekre sammen låta der, er det ikke det? Mulig vi taper cupfinalen, men akkurat låta tror jeg vi vinner, sier Jo Nesbø til NRK