Fotball

Barcelona-presidenten trakk seg

I kjølvannet av forvirringen rundt Neymars overgang valgte Barcelonas klubbpresident Sandro Rosell å fratre sin stilling torsdag kveld.

Sandro Rosell trakk seg som Barcelona-president i kjølvannet av klubbens kjøp av Neymar.
  • NTB

Det hersker stor uro og uenighet rundt klubben og Neymars overgang fra Santos sist sommer. Saken har havnet for retten, og presset ble til slutt for mye for Rosell, som kunngjorde sin oppsigelse torsdag kveld.

– Det har kommet urettferdig kritikk mot meg de siste dagene. Jeg og familien min har vært utsatt for angrep, og det har fått meg til å lure på om det var verdt det å fortsette, forklarte 49-åringen.

– Alt som skjedde ved overgangen til Neymar var korrekt, bedyret han.

Rosell ble stemt fram som ny Barcelona-president sommeren 2010. Under hans styre har storklubbens suksess fortsatt, men han fortalte torsdag at han har innsett at hans tid i klubben er over.

Pengegalopp

Saken rundt Neymars overgang etterforskes videre, ettersom det er uenighet om hvor mye penger Barcelona betalte for spilleren og hvor flesteparten av pengene har havnet.

Spanske medier hevder at klubben har punget ut nærmere 800 millioner kroner (95 millioner euro) for angriperen, mens den offisielle kjøpssummen var 475 millioner kroner.

Blant andre storavisen Marca mener at regnestykket ser slik ut:

  • 334 millioner kroner til Neymars familieselskap
  • 142 mill. til Santos
  • 83 mill. i signeringsbonus til Neymar
  • 75 mill. for to vennskapskamper mellom Barcelona og Santos
  • 71 mill. i provisjon til Neymars far
  • 66 mill. for rettighetene til ytterligere tre Santos-talenter
  • 22 mill. i diverse agenthonorarer

Indre uro

Rosell har fått flere sjanser til å forklare seg, men hevder stadig sin uskyld.

Barcelona eies av sine medlemmer, og klubbmedlemmet Jordi Cases leverte før nyttår inn et søksmål mot den daværende presidenten med anklage om misbruk av klubbens midler.

Onsdag bestemte en domstol i Madrid at anklagene skal etterforskes.

I utgangspunktet skulle Rosell vært Barcelona-sjef fram til neste presidentvalg i 2016. Under torsdagens styremøte ble det bestemt at visepresident Josep María Bartomeu erstatter sin tidligere sjef de neste to og et halvt årene.

(©NTB)

Les mer om

  1. Spansk fotball