Snorre (22) omkom i en fallulykke. Nå hedres han med minnekamp.

I sommer møtes Krokelvdalen og Surnadal til minnekamp for Snorre Larsen - som døde bare 22 år gammel.

KROKELVDALEN-KAPTEIN: Her er Snorre Larsen (til høyre) i aksjon for Krokelvdalen IL i Skarphallen i fjor.

20. oktober omkom Snorre Larsen fra Surnadal i en fallulykke fra Moltinden, helt nord på Moskensøya i Lofoten, der han var på jakt sammen med en turkamerat.

Åtte måneder senere, den 23. juni, skal lagkameratene i Surnadal og Krokelvdalen møtes til minnekamp i Surnadal, skriver Tidens Krav.

Det er Anders Larsen - Snorres onkel - som tok initiativet til minnekampen. Snorre Larsen var kaptein for Krokelvdalen i 4.-divisjon.

– Når noe så fryktelig skjer, er det godt for oss i familien og for andre å ha noe godt å se fram til, sier Larsen.

Les også

Kroken-guttene hedret den avdøde kapteinen før de sikret mesterskapet

Overskuddet går til barneidretten

Han fikk ideen uken etter begravelsen, skriver Tidens Krav.

– Jeg tok kontakt med Surnadal idrettslag og Krokelvdalen, og responsen var positiv tvert. Det er litt arbeid for å få i stand en kamp som dette, og det trengs noen kroner, men lokalt næringsliv støtter opp med penger, sier Larsen.

Overskuddet av kampen går til barneidretten i de to idrettslagene.

– Snorre var alltid opptatt av at barna skal ha det bra i idretten, sier Larsen.

– Betyr veldig mye

Det er 15 spillerne fra Krokelvdalen og fem gode kompiser av Snorre som skal få omvisning i bygda, besøke grava til Snorre i Stangvik og delta på laksefestival. Og i tillegg blir det altså minnekamp.

– Minnekampen blir en fin måte å bygge opp de bånd som allerede er der mellom Surnadal og Krokelvdalen, sier Larsen.

– Dette er en kamp som betyr veldig mye for mange. På vegne av laget så kan jeg si at det er mange som ser fram til kampen. Det er viktig å ha noe å se fram til. Jeg tror det kommer til å bli en verdig hedring av Snorre, sier Kroken-spiller Erik Jensen Liland til iTromsø.

Les også

Ville trene mer – ble sendt i dusjen

Han er sikker på at det blir over 1.000 tilskuere på kampen og oppfordrer alle som kan om ta turen.

– Vi reiser med en tropp på 15 mann og vi tar med ytterligere fem av de beste kompisene av Snorre. Vi trenger fortsatt penger til å få dekket alle utgiftene og er det noen i næringslivet som vil være behjelpelig og støtte saken så er de hjertelig velkommen til å ta kontakt med meg eller Viggo Hansen i Krokelvdalen IL, sier Erik Jensen Liland.

– Da vi fikk forespørselen fra Anders Larsen, var vi ikke i tvil og tenkte at dette måtte vi bare få til. Iherdig jobbing av Anders og støtteapparat i både Surnadal og Krokelvdalen har gjort at vi får til å reise nedover i juni for å minnes Snorre som gikk bort i ei tragisk ulykke i høst. Vi ser fram til å reise til Surnadal og spille minnekampen, sier Viggo Hansen.

– At det er laksefestival og masse folk i bygda denne helga vil forhåpentlig gjøre at rammen rundt minnekampen blir bra. Tidligere toppdommer Per Ivar Staderg skal stille som dommer og vi ser fram til dette, legger han til.