Tidligere TIL-helt spiller med Drogba

Hverdagen til Patrice Bernier (36) og Montreal Impact er blitt snudd på hodet etter at superstjernen Didier Drogba (37) signerte i sommer.

LAGKAMERATER: Patrice Bernier i aksjon i helgens tap mot Columbus Crew, som ble klubbens siste kamp for sesongen. I bakgrunnen Didier Drogba.
  • Tobias Stein Eilertsen

MONTREAL/TROMSØ: Sesongen endte i helgen for Montreal Impact da de røk ut i sluttspillet med 4-3-tap sammenlagt mot Columbus Crew over to kamper, men Bernier kan fortelle om en helt ny hverdag siden Didier Drogba debuterte for klubben i slutten av måneden.

Bernier, som er født og oppvokst i Montreal, returnerte til hjembyen i 2012 og har de siste to årene vært lagets kaptein.

– Siden jeg kom tilbake har jeg spilt med store spillere som Marco Di Vaio, Alessandro Nesta og nå Didier Drogba. Dette er spillere som var enorme i fotballverdenen til og med da jeg spilte for TIL, så det er jeg utrolig takknemlig for, sier Patrice Bernier til iTromsø.

Fulle stadioner

Drogba vant Champions League med Chelsea i 2011/2012-sesongen og hele fire Premier League-titler med de mørkeblå, senest i vår.

Og Drogba-effekten har ikke latt vente på seg. 12 mål på 14 kamper har det blitt for ivorianeren for den kanadiske klubben som spiller i Major League Soccer.

– Han er fantastisk på banen og et fantastisk menneske utenfor banen og i gruppa. Han er karismatisk og en stor personlighet og du merket bare når han kom til Montreal, da sto tusenvis av folk og ventet på flyplassen. Siden den gang har stadionet vært utsolgt med 20.000 tilskuere på hver hjemmekamp, forteller Bernier.

SAMMEN: Patrice Bernier og Dider Drogba i aksjon for Montreal Impact tidlgiere i sesongen.

Montreal Impact hadde en dårlig sesong i fjor, men nå er optimismen større enn noen gang.– Tilskuertallene droppet i takt med vår dårlige sesong, men med den formen han viser nå, hvis han fortsetter å score like hyppig, er jeg sikker på at vi kan være med hele veien inn og kjempe om MLS-tittelen neste år, sier den 36 år gamle kanadieren.

Var i TIL-dialog

Bernier kom til TIL sommeren 2004 og ble i slutten av mai 2007 solgt til tyske Kaiserslautern.

– Sist sommer var det faktisk en mulighet for en retur til Tromsø. Rubens agent (Kent Karlsen red.anm.) hadde samtaler med TIL, men det kom ikke noe lengre enn det, sier Bernier.

For han utelukker til tross for at han er 36 år, å returnere til TIL.

– Jeg håper å avslutte karrieren min i Montreal og jeg har ett år igjen av kontrakten, men man vet aldri i fotball, det kan hende jeg kommer tilbake og spiller for TIL. Jeg er i god form og motivert for å spille fotball fortsatt, sier Bernier.

Som fikk med seg TILs tunge år.

– Kenny (Stamatopoulos) fortalte meg at de akkurat berget plassen, så de har nok en stor jobb foran seg foran neste år. Det jeg synes er veldig artig er at Jonas (Johansen) er tilbake i klubben. Han og familien hans tok godt vare på meg i Tromsø og han er en god venn. Jeg har ikke vært tilbake i Tromsø siden jeg dro, men jeg håper jeg vil bli invitert til å komme opp og spille i Jonas Johansen sin testimonial. Det hadde jeg satt stor pris på, sier kanadieren.

Hans gode venn Kenny Stamatopoulos, som han også spilte med i TIL, er tilbake i landslagsvarmen, men Bernier tviler på flere kamper for Canada.

– Jeg har ikke vært kalt opp siden i januar, så jeg har ikke offisielt lagt opp, men de har satset mest på yngre spillere, men keeperne holder jo litt lengre. Det er artig å se at Kenny er tilbake i varmen, sier Bernier.

Selv kjempet han seg tilbake på laget.

– Jeg var ute av laget en stund, men spilte de siste kampene og scoret to viktige mål, så det var fint å få den avslutningen. Vi slo også erkerivalen vår (Toronto) i den foregående playoff-runden, så det var en veldig sterk avslutning på sesongen for vår del, så vi kommer sterkere tilbake neste sesong, sier Bernier.