Fotball

Svensson: - Vi har manglet spilleglede

RBK-backen håper å få tilbake godfølelsen mot Lazio.

GLEDER SEG: Jonas Svensson tar et godt tak i back-kollega Jørgen Skjelvik under Rosenborgs trening i Roma for to uker siden.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Rosenborg har sluppet inn ni mål på de siste tre kampene og har de siste ukene ikke virket like suverene som de var gjennom våren og sommeren. Jonas Svensson forklarer det blant annet med at den lange sesongen begynner å sette sine spor.

— Vi var såpass dominerende i starten at man ikke kan forvente å være sånn hele sesongen, for det klarer ingen lag. Vi har trøblet litt, men gjort det bra likevel. Men vi håper å få tilbake litt spilleglede, for det har vært borte noen kamper. Da skal vi være back on track, Svensson til Adressa.

- Hvorfor har dere manglet spilleglede?

— Det har vært en lang og slitsom sesong. Når man skal være skrudd på gjennom en hel sesong er det alltid variabler som ikke er der, men vi gleder oss til resten av høsten. Vi har mange kamper å se frem til, blant annet cupfinalen, men det er klart at det har vært mye og det var fint å få landet gullet nå, så er vi ferdig med det i hvert fall.

Les også

  1. Sørloth på vei til Nederland for å signere for Groningen

  2. Lørdag samler tusenvis av italienere seg i Torino for å synge RBK-sangen

  3. Rosenborg blir ikke straffet for hatropene mot Molde

Være eller ikke være

Verdalingen tror Rosenborg har gode muligheter til å få tilbake godfølelsen i Europaligakampen mot Lazio på torsdag.

— Jeg håper vi slipper oss mer løs enn vi gjorde mot Dnipro. Jeg tipper Lazio legger seg lavt og så må vi ha godt nok angrepsspill til å true dem mer enn det vi fikk til mot Dnipro. Vi må begynne å vinne for å nå målet om å gå videre. Det er være eller ikke være for oss på torsdag, sier Svensson.

Etter halvspilt gruppespill, står Rosenborg med ett poeng på tre kamper. Seriemesteren har hatt muligheten til å ta seieren i samtlige kamper, men marginer som butter i mot og enkle baklengsmål har ødelagt.

— Vi trakter etter den første seieren og det tror jeg det skal være gode muligheter til at vi får på torsdag, fordi Lazio er ikke SÅ bra, sier 23-åringen.

- Jeg er ikke dum

Svensson, som var i landslagstroppen til kampene mot Malta og Italia, fikk ikke navnet sitt lest opp da Per-Mathias Høgmo i går offentliggjorde troppen til kvalifiseringskampene mot Ungarn. Dermed er André Hansen, Ole Selnæs, Pål André Helland og Alexander Søderlund de eneste RBK-spillerne som blir med i skjebnekampene.

— Det lå vel i kortene da Høgli var tilbake. Jeg er ikke dum og jeg forventet ikke å være med. Det var artig å være med en gang, så får jeg bare jobbe videre og forhåpentligvis blir det flere ganger i fremtiden, sier Svensson.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Rosenborg BK
  3. SS Lazio