Trond nyter tilværelsen på solsiden

– Muligheten til å bli hovedtrener i AaFK kom noen år før jeg trodde, men det er helt greit for meg, smiler Trond Fredriksen.

Nytertilværelsen: Trond Fredriksen startet året som assistent til Harald Aabrekk, men i slutten av april overtok han selv taktstokken. Sammen med Karl Oskar Fjørtoft. Nå, én serierunde før mål, kan han konstatere at sesongen har endt bra. En god sesongavslutning har ført AaFK langt unna bunnstriden, nå gjenstår kun en deilig bonuskamp mot seriemester Rosenborg hjemme på Color Line stadion. Og Trond er allerede i full gang med å planlegge 2016. Spillere skal vekk, og skal erstattes av nye. Og Trond føler at dette er en jobb han kan mestre - den også. Her nyter han novembersola på stadion etter fredagens trening.
  • Helge Skuseth

Søndag avslutter AaFK en lang og litt turbulent sesong med en perfekt finale – hjemme – mot seriemester Rosenborg.

– Det kunne ikke ha vært bedre, det! Klart det ligger noe ekstra i potten for oss med Rosenborg på motsatt side i en kamp der vi håper å kunne slå oss løs og spille offensiv og fin fotball, sier han.

Han ser selvsagt faren for at selve kampen kan bli et antiklimaks, siden hverken AaFK eller Rosenborg har noe spesielt å spille for. RBK blir nummer én uansett, mens AaFK ikke kan passere noen foran seg på tabellen. De kan imidlertid bli forbigått av Bodø/Glimt.

Har du fått med deg disse entusiastiske italienerne?

Les også

Her synger tusenvis av italienere RBK-sangen i Torino

Sultne spillere

– De siste kampene har vi ikke hatt all verden å spille for, men likevel har spillerne våre imponert meg med hvor sultne de har vært på seier. Det er jeg stolt over, på spillernes vegne. Det å reise ned til Mjøndalen og slå dem der er veldig, veldig sterkt levert. Med tanke på hvor mye den kampen betydde for dem, i forhold til oss. Vi sto imot dødball etter dødball, og det koster både slit og smerte å hindre bruntrøyene scoring når innkastene og de andre dødballene suser inn i feltet vårt, forteller treneren.

Les også

Hødds stortalent vil finne ut hvor god han virkelig kan bli

Så Trond tror at AaFK fortsatt har sulten intakt, sulten etter å slå seriemesteren. Det hadde vært noe!Ellers er dette også tiden for å tenke framover. Noen vil forsvinne, og disse vil bli erstattet av andre.

– Det er vondt å fortelle en spiller at han ikke kan regne med å få fortsette hos oss. Det er mennesker vi snakker om, og dette er levebrødet deres. Men det er noe som må gjøres, og jeg skal være sterk nok til å ta slike avgjørelser og fortelle det til dem det gjelder, sier Trond.

Vondt

Han husker første kampen han og Karl Oskar Fjørtoft hadde ansvaret i, borte mot Vålerenga.

–Da måtte vi utelate én frisk spiller fra troppen som skulle fly sørover, og det ble Thomas Martinussen. En av dem som har har tjent oss trofast i så mange år, selv om han fortsatt er veldig ung. Det var ekkelt å si det til Thomas, jeg husker det enda, sier Trond stille.

– Det er seks-sju spillere som har utgående kontrakt i AaFK. Noen av disse ønsker AaFK å ha med videre, andre ikke. I tillegg er det spillere som er under videre kontrakt, men som ikke har innfridd i AaFK.

– Hva med disse?

– Jeg snakker ikke offentlig om enkeltspillere, men det er klart at vi også vurderer de spillerne som i utgangspunktet er med videre neste år. Dette kan være potensielle tippeligaspillere som ikke får nok anledning til å spille med oss, men som kan komme med på andre lag. Og i slike tilfeller vil vi vurdere både utlån og salg.

Kan koble ut

Nå har Trond fått en viss trygghet i yrkeslivet sitt med en treårskontrakt med klubben han elsker over alt annet i verden – bortsett fra familien sin.

– Det er godt å komme hjem til kona Cecilie og barna mine. Jeg er ganske flink til å koble ut trenertankene når jeg kommer hjem, i hvert fall til ungene har lagt seg!

– Hvilke spillere ser dere etter?

– Vi er ute etter å fornorske oss, men selvsagt skal vi ha med utlendinger også. Men disse bør være på et nivå som gjør at de stort sett spiller fast på A-laget vårt. Mot Mjøndalen avsluttet vi kampen med seks spillere som alle har spilt gutte— og juniorfotball i AaFK, slikt gjør meg glad. Da har vi gjort en del rett, mener han.

Kl. 18.00: Aalesund - Rosenborg.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering