Fotball

Tidligere TUIL-spiller fikk landslagsdebut som 30-åring

June Renate Pedersen (30) spilte 90 minutter da Norge knuste Kazakhstan i første kamp i EM-kvaliken.

June Renate Pedersen spilte 90 minutter for Norge i første EM-kvalikkamp. Mathias Odden/NFF

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

ASTANA/TROMSØ: Det mest overraskende uttakaet i Roger Finjords første tropp som hovedtrener for Norges A-landslag for kvinner var 30 år gamle June Renate Pedersen fra Malangshalvøya.

Hun har aldri spilt i norsk Toppserie, men spilte sine første år i seniorkarriere for TUIL i Tromsdalen.

Pedersen dro til Sverige som 20-åring. Der har hun blitt, og har for mange gått under radaren helt til uttaket kom.

LES OGSÅ: Norge vant med fire i Finjords første kvalikkamp

Tirsdag spilte hun 90 minutter på venstrebacken da Norge vant 4-0 borte mot Kazakhstan i første kamp i EM-kvaliken etter scoringer av Ada Hegeberg (2) og Emilie Haavi (2).

– June er en fantastisk type. Ferdigheter og taelnt har ingen alder og hun fjorde en meget god kamp, sier Roger Finjord til iTromsø på telefon fra Kazakhstan.

Med i neste tropp

Pedersen som spiller for svenske Piteå fikk A-lagsdebuten i slutten av sist uke da han fikk 23 minutter som innbytter i 4-0-seiere borte mot Skottland i siste treningskamp før EM-kvaliken.

Etter en god 90 minutter mot Kazakhstan går Finjord langt i å antype at Pedersen også blir med i neste kvalikkamp som spilles i Ålesund 23. oktober mot Wales.

– Det er klart at hvis du spiller 90 minuter i første Em-kvalik er det særdeles gode odds for at du er med i neste kvalikrunde også, sier Finjord, som hyller samarbeidet hun har fått til sammen med 20 år gamle Andrine Tomter.

– De to har virkelig funnet tonen. De har fått til en veldig god kollokvie og samarbeid om venstrebackens rolle. De er veldig ulike typer, men samarbeider godt. June har sin styrke offensivt og en veldig god dødballfot. Blant annet slår hun en corner som fører til mål, sier Finjord.

Fortjent seier

En annen spiller med fortid i Tromsø-fotballen startet også kampen. Mo-jenta Lisa-Marie Karlseng Utland (23) som spilte for Fløya i 2009 og 2010, startet på topp sammen med Ada Hegeberg.

Finjord var fornøyd med starten som landslagssjef.

– Vi skaper en 14-15 sjanser på et særdeles utfordrende underlag og vinner 4-0, så det er vi godt fonrøyd med. En meget god start på kvaliken. Skottland-seieren i sist uke var en god inspirasjon mot denne kampen og vi tar med oss to gode prestasjoner hjem til Norge, sier Finjord.

 1. Les også

  Norge vant med fire i Finjords første kvalikkamp

 2. Les også

  Sjokkert Leine tatt ut på A-landslaget

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Junes (30) utrolige vei til landslagstroppen

 2. FOTBALL

  Marcus (18) scoret i landslagsdebuten – kan miste TILs generalprøve

 3. FOTBALL

  Dette leverte Høgmos menn i helgen

 4. FOTBALL

  Finjord tok ut usikker trio til OL-kvalik

 5. FOTBALL

  Norge vant med fire i Finjords første kvalikkamp

 6. FOTBALL

  Finjord med én debutant i landslagstroppen