Fotball

Bryne «skutt i stykker» - men slapp billig unna

Sjansestatistikken talte til fordel for KFUM, men det formsterke laget klarte ikke å bryte ned Bryne.

Omar Fonstad el Ghaouti satt straffesparket rolig til side for keeper. Dette sikret Bryne ett poeng. Her fra en kamp tidligere i år mot Vidar.
  • Anders Boine Verstad
    Anders Boine Verstad

KFUM - BRYNE: 1–1

KFUM ARENA (Aftenbladet): 12–4 i sjanser til fordel KFUM. Det var statistikken som sto etter at Bryne nærmest var blitt «skutt i hjel».

– Vi måtte virkelig kjempe til siste slutt og spesielt de siste ti minuttene var tunge, sier kaptein Wemberg til Aftenbladet etter kampen.

Wemberg har vært inn og ut av laget de siste kampene. Siden Rogvi Asmundur Baldvinsson er på landslagsoppdrag for Færøyene kom Wemberg inn i varmen igjen.

Med kraftig motvind i første omgang fikk KFUM raske brudd og overganger. Bak hos Bryne måtte både midtforsvaret med Wemberg og Ueland holde tunga rett i munnen for å ikke la den lynraske spissen Moses Dramwi Mawa få for stort rom.

– Guttene bak gjør virkelig en solid jobb i dag, det er de som redder oss i dag. Vi må nesten bare si oss fornøyd med ett poeng i dag, sier unge Sander Birhanu Ystanes (20).

Stortalentet fikk gjennomgå

Starten av første omgang ble en tam affære på vindfulle KFUM Arena. Begge lagene spilte mye på fysikk og det var flere harde dueller ute på kunstgressmatten på Ekeberg.

Ystanes var blant noen av spillerne som fikk gjennomgå mest. 20-åringen fikk flere harde skuldre fra hjemmelaget, men ble ikke påvirket av den grunn.

– Jeg tror ikke jeg blir felt med vilje, men det blir mye springing og kjemping utpå der, sier Ystanes.

Det unge talentet har fått oppsving og tillitt under årets sesong. Dette har blant annet ført til at 20-åringen er én av fem kandidater til å bli årets talent i Post Nord-ligaen.

Les også

LEST DENNE?: Drømmeduoen sørget for Bryne-seier

Avverget kjempeflause

Brynes første sjanse kom etter rundt 30 minutter. Backen Andreas Jacobsen slo et langt innlegg mot 20 meter. Her datt ballen ned hos spiss Vetle Lunde Myhre som hadde et herlig nedtak.

Spissen tok av én av forsvarsspillerne og fikk vendt opp mot mål. Skuddet gikk langs bakken med retning mål, men solide Knut André Søyland Skjærstein for KFUM fikk fingrene på ballen. Skjærstein glapp ballen, men var raskt på beina for å redde seg inn.

Med 15 minutter igjen av første omgang begynte ting å skje. KFUM utfordret flere ganger bakrommet til Bryne med raske Mawa.

KFUM-spissen sto for flere farlige sjanser. Rundt midtveis i omgangen ble han avblåst for offiside etter å ha satt ballen i mål med skuldra etter et innlegg.

– Vi skaper meget lite i første omgang. Vi prøver å komme oss høyere i banen, men blir fort straffet med raske kontringer av KFUM, sier Wemberg.

Helt på tampen av omgangen kunne kampens største blemme kommet. Igor Spiridonov skulle sikre en lang klarering, men i stedet fomlet han ballen over hodet. Med sterk medvind fikk ballen god fart mot mål, men som mot Vard Haugesund fikk Spiridonov fart på beina og avverget flausen.

Her er Bryne-keeper Igor Spiridonov (grønt) i aksjon under 4. runde i Norgesmesterskapet i fotball mot Ullensaker/Kisa.

Straffe sørget for poeng

Ut i andre omgang fortsatte KFUM å utfordre midtforsvaret som sov litt i timen på starten av omgangen. Etter et fint innkast ved cornerflagget fikk midtbanespilleren Lars Olden Larsen de meterne han trengte for å avslutte.

Sjansen tok Olden Larsen godt vare på. Han skrudde ballen til venstre for rutinerte Spiridonov. Brynes sisteskanse hadde ingen sjanse på det godt plasserte skuddet. Dette sørget for at bortelaget, som for kampen stilte i grått, måtte «opp i ringa».

Etter den tidlige scoringen beordret trener Sel mannskapet sitt opp og frem. Dette ga fort uttelling i form av et straffemål.

Les også

LES OGSÅ: Tottenham har tilbudt Bryne-keeper kontrakt

Toppscorer for Bryne, el Ghaouti, sto denne gangen for gjennombruddspasningen som fant spissmakker Vetle Lundre Myhre. Sistnevnte kom alene mot keeper som ikke hadde annen mulighet enn å felle den raske spissen.

Dommer Shervin Enger Heydary var sikker i sin sak og pekte rett på straffemerket. El Ghaouti steg frem mot straffemerket og skøyt ballen trygt til høyre for keeper Skjærstein. Dette sørget for at kampen igjen levde i beste velgående.

I kampens siste ti minutter ble det til tider hett både på banen og på trenerbenken. Begge lag skapte flere store sjanser og muligheten for å ta tre poeng hjem til Bryne var tilstede, men ingen av sjansen ga uttelling.

– Nå må vi bare fortsette den gode trenden og fortsette å utvikle spillet vårt. Vi blir ikke å legge oss ned selv om skjebnen ikke er i våre hender, sier trener Even Sel.

Nå gjenstår det to seriekamper for Bryne. Neste helg er det ny tur til Oslo for å spille mot serieleder Skeid. Deretter venter årets siste kamp mot Vålerenga 2 på hjemmebane.

Kampfakta

2. divisjon, avdeling 2.

KFUM Arena

KFUM - Bryne: 1–1 (Pause: 0–0)

Mål: 1–0 Lars Olden Larsen (51), 1–1 Omar Fonstad el Ghaouti (str. 65)

Gule kort: Andreas Ueland (76.), Dadi Dodou Gaye (77.)

Sjanser: 12–4

Cornere: 8–4

Dommer: Shervin Enger Heydary (Ridabu IL)

Brynes lag: Igor Spiridonov - Andreas Jacobsen, Andreas Ueland, Krister Wemberg - Paul Addo, Pål Fjelde (Simen August Næss fra 86.), Robert Undheim, Erik Rosland (Einar Tunheim Lye fra 74. og Jonatan Braut Brunes fra 86.), Sander Birhanu Ystanes - Omar Fonstad el Ghaouti og Vetle Lunde Myhre.

Les mer om

  1. Bryne FK
  2. KFUM Oslo