Espelund: - En god dag for fotballen

Karen Espelund er lettet over at Sepp Blatter trekker seg.

FORNØYD: Karen Espelund er glad for at Sepp Blatter nå går av som FIFA-president.

Blatters kunngjøring i går kveld kom som en stor overraskelse. Det norske styremedlemmet i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) sier at hun ikke har rukket å analysere nærmere hva som ligger bak den mektige fotballsjefens brå endring.

Til Adresseavisen sier Espelund, som også sitter i FIFAs komité for kvinnefotball, at hun regner med at vi den nærmeste tiden vil få vite mer hva som ligger bak avgjørelsen.

– Jeg skulle gjerne sett at det skjedde på torsdag. Da ville det spart oss for en betydelig og stor prosess omkring et nytt valg, men nå må vi bruke månedene som kommer godt, sier Espelund.

Les også

Espelund i tenkeboksen etter FIFA-skandalen

Hun peker på at avgjørelsen vil ryste organisasjonen, som har levd med 79-åringen som mektig leder siden 1998. Sveitseren har også i 24 år før det vært en del av Fifa-organisasjonen.

– Min første reaksjon er lettelse. Dette er en god dag for fotballen, sier Espelund.

– Hvordan vil dette påvirke Fifa den nærmeste tiden?

– Det som skjer nå går fort over. VM starter til helgen og det pågår aktiviteter ulike steder. Men dette er et sjokk for Fifa og for deler av styret. Det gir en melding til alle de som har støttet Blatter.

– Tror du det er flere i Fifa-systemet som nå er nervøse for avsløringer som kommer og hva som vil skje med dem?

– Dersom de har grunn til å være nervøse må de bare være det, sier Espelund.

Les også

Sepp Blatter trekker seg som FIFA-president

I forbindelse med lørdagens mesterligafinale var det planlagt møter for å diskutere veien videre i Uefa-regi. Espelund sier det nå blir tid til å diskutere videre fremdrift.

– Vi må presse på for fremdrift og følge med det tett videre, sier Espelund.

– Hva slags følger tror du denne prosessen kan få for Fifa-systemet?

– Dersom vi ikke nå greier å få en gjennomgripende demokratireform har vi mislyktes. Vi i UEFA har vært tydelige på at forbundene ønsker å nominere representanter. Vi vil også ha en gjennomgang av arbeidsdelingen, hvilke fullmakter komiteene og representantene skal ha. Målet er at det skal være ryddigere, sier Espelund.