Fotball

To mål bak Ronaldo

Kun Cristiano Ronaldo har scoret flere mål i Europa enn Zlatan Ibrahimovic denne sesongen.

Zlatan Ibrahimovic.
  • Daniel Lundby Olsen

Zlatan Ibrahimovic har til nå sin beste sesong i Champions League, med åtte mål mot Ronaldos ni før sluttspillrundene sparkes i gang. Til sammen har han 32 mål denne sesongen, og er med det to mål bak Ronaldo i alle turneringer.

Med Edinson Cavanis skadefravær, hviler mye på supersvensken før bortekampen mot tabelltoer i Tyskland, Bayer Leverkusen.

Sjelden avgjørende

”Ibra” har sjelden utgjort den store forskjellen i utslagsrundene for sine tidligere klubber Juventus, Inter, Barcelona og Milan og har aldri spilt i en mesterligafinale. PSG-trener Laurent Blanc sier før kampen at om laget skal nå langt i turneringen, hviler mye på svensken med balkanske røtter.

— Zlatan fyller 33 år til høsten, han har etter alle disse årene i europeisk toppfotball blitt moden og rutinert. Han har spilt i slike storkamper før og vet hva som står på spill. Han har alltid scoret mye mål, men det er først i de siste årene han har klart å overføre dette til skjebnekampene i Champions League, sier han.

Ibrahimovic satte nylig inn sitt nittende mål i hjemlig liga og den gode formen foran mål vil komme godt med mot Leverkusen, som går inn i oppgjøret med fem tap på de siste sju, inkludert et sjokktap for Yttergård Jensens Kaiserslautern i den tyske cupen sist onsdag.

Klare favoritter

Zlatan Ibrahimovic har i en årrekke blitt dratt fram som en av verdens beste fotballspillere av trenere, spillere, fans og media. Den nesten to meter høye svensken har vunnet ligatitler i både Nederland, Italia, Spania og Frankrike, toppscorertitler i tre land, den gjeve Gullballen åtte ganger samt en plass på «Uefa Team of the Year» tre ganger. Det eneste som mangler er mesterligatittelen. Ved slutten av sesongen håper mannen med kallenavnet ”Ibrakadabra” endelig å kunne hente tittelen han har ventet så lenge på.

PSG tapte kun en kamp i høstens gruppespill og er klare favoritter før tirsdagens kamp. Laget fra Paris har på de siste ti kun tapt en, og det mot tidligere ligamester Montpellier.

Skadeskutt Leverkusen

Skademessig har hovedstadslaget en klar fordel. Utenom Cavanis lår skade, er høyreback Christophe Jallet det eneste usikre kortet. Franskmannen sliter fortsatt med en skade han pådro seg i jul. Leverkusen har derimot flere viktige spillere ute med skade, blant annet Eren Derdiyok og Robbie Kruse. I tillegg er midtbanespiller Emre Can ute med karantene. Leverkusen-kaptein Simon Rolfes har likevel tro på poeng tross skadeplagene.

— Vi har ikke prestert bra nok de siste kampene og vi har havnet bakpå i ligaen. Likevel går vi inn i kampen med høy selvtillit. De er om mulig favoritter, men vi skal kunne bite fra oss. Vi må gi hundre prosent hele veien skal det bli poeng, sier Rolfes.

Dødballer blir nøkkelen

Blanc ser på dødballer som en utslagsgivende faktor i kveldens kamp.

- Leverkusen er sterke på offensiv dødball. De har flere høye og sterke hodespillere som kan gi oss trøbbel innefor 16-meteren. Paradoksalt har de sluppet inn mye mål på defensiv dødball. Det er noe vi må ha i bakhodet, sier Blanc.

Les mer om

  1. Champions League
  2. Bayer Leverkusen
  3. Paris Saint-Germain