Nå er de i selskap med Barcelona, Chelsea, Lyon, Wolfsburg, Bayern München og PSG

LSK Kvinner er mer suverene enn de noen gang har vært her hjemme. I Champions League har de bare syv konkurrenter igjen.

Gull-konfettien regnet ned da LSK Kvinner løftet Toppserien-pokalen for sjette gang på de syv siste sesongene.
  • Odd Inge Aas

LSK Kvinner-Røa 6–2

LSK-HALLEN: Det var hatter og konfetti i gullfarger. Det var «We are the champions» over anlegget og det var to store pokaler.

Den ene til odel og eie, den andre en vandrepokal. For LSK Kvinner ser det ut til å være to sider av samme sak.

På veien mot sitt sjette seriemesterskap på de syv siste mulighetene har de gule og svarte vært mer utilnærmelige enn noen gang før i Toppserien (13 poeng ned til lag nummer to).

61 poeng var også nok til å tangere Røas ti år gamle poengrekord.

– Det har vært en ekstremt bra sesong, oppsummerer Guro Reiten under gullhatten og med medalje rundt halsen.

Guro Reiten har vært den store spilleren i Toppserien denne sesongen.

– Stort med Barcelona

1. desember avslutter hun og lagvenninnene sesongen og starter adventsfeiringen med cupfinale mot Sandviken.

Ingen blir overrasket hvis Ingrid Moe Wold løfter en ny pokal da. Så er det 109 dager til LSK Kvinner står overfor sin aller største utfordring så langt i klubbhistorien.

For 20. mars spilles de første kvartfinalene i Champions League, og det er litt av noen klubber romerikingene er i selskap med.

Lyon og Wolfsburg er verdens to beste kvinnelag og har naturligvis kvalifisert seg. Det samme har Barcelona, Chelsea, PSG og Bayern München gjort.

– Det er de virkelig store klubbene. Det lar seg høre at vi er med. Det hadde vært stort med Barcelona her, smiler Hege Riise.

Verdensmesteren fra 1995 har enorm suksess som trener for Norges beste lag. Unngår de årets finalister, Lyon og Wolfsburg vet Riise at sjansen for semifinale stiger betraktelig.

Drømmen for fredagens trekning er Slavia Praha, det eneste laget som er dårligere rangert enn Norges gjenværende representant.

Les også

Reiten skulle til å legge seg ned i smerter. I stedet brøt hun en ny barriere.

Hege Riise kunne løfte nok en pokal.

Skal trene med gutter

Den norske serien starter tre dager etter den første Champions League-kvartfinalen i mars neste år.

Riise har tre grep klare som skal gjøre laget klart for å gå rett fra vinterpausen til den største kampen i klubbens historie.

  • De skal møte de beste svenske og danske klubbene. Allerede fra første treningskamp skal det være topp motstand.
  • De skal trene mye med gutter. 16-årslaget til Lillestrøm, som spiller i den nasjonale serien, skal sørge for at tempoet blir på et høyt nok nivå.
  • Riise vil forsterke stallen og ser etter norske spillere som er i landslagsskorpen. Utlendinger med høyt nok nivå blir for dyre.
Ingrid Kvernvolden var hoppende glad for å ha satt inn 3–1.

Reiten: – Skal være rå i VM

Reiten drar nå med fem av sine LSK-venninner på landslagstur til Japan. Søndag møter de japanerne til årets siste kamp i rød drakt.

Både neste års VM og vårens Champions League-eventyr gjør at Reiten er sikker på at ingenting vil være i veien med motivasjonen gjennom vinteren.

– Vi vil alle ta det neste steget. Jeg skal være rå i VM, sier storscoreren, som samtidig innrømmer at det blir godt for kroppen, og ikke minst hodet, og få seg en skikkelig ferie i desember.

Les også

Hegerberg kan få norsk motstand i kvartfinalen

Involvert i det meste

Mot Røa viste Reiten nok en gang hvorfor venstrefoten hennes er på ønskelisten til mange av de største klubbene Europa rundt.

Først skaffet hun straffe, og under minuttet etter at Anja Sønstevold hadde satt det i mål lobbet en noe presset Reiten inn 2–0 på utsøkt vis.

Guro Reiten vippet inn 2–0.

Ingrid Syrstad Engens 4-1-scoring kom etter lagets store profil hadde vist frem teknikk, oversikt, timing og klokskap i forarbeidet.

På overtid sørget Reiten så for at årets toppscorer i Toppserien endte på 21 mål, denne gangen var hun sikker fra straffemerket.

I tillegg scoret Ingrid Kvernvolden og Sophie Haug etter to veldig gode LSK-kontringer i den andre omgangen, begge nokså ferdigscoret etter at henholdsvis Synne Skinnes Hansen og Emilie Haavi serverte.