Fotball

Vil ikke være superreserve

<strong>SKIEN:</strong> Én uke før seriestart beviste han igjen sine goalgetter-egenskaper. Nå vil Stefan Bärlin (27) spille fra start.

Stefan Bärlin avgjorde for Start med sin 2-1-scoring på overtid i generalprøven mot Odd Grenland i går. Mye tyder på at svensken blir Starts joker, men 27-åringen vil heller spille fra start.
  • Ole M. Borgersen
bärlin

– Jeg er ikke her for å sitte på benken, understreker 27-åringen overfor Fædrelandsvennen.

– Men når det er sagt, kommer jeg alltid til å jakte mål uansett om jeg starter på banen eller på benken, påpeker Stefan Bärlin på lojalt vis.

I gårsdagens siste store test før seriestarten avgjorde svensken kampen på Starts vegne på overtid. Odd Grenland ble slått 2-1 på hjemmebane med Bärlins silkemyke ballberøring etter frisparket Jon Midttun Lie serverte.

— Det er skjønt å satse alt på å score, og så kommer ballen nøyaktig der jeg håpte. Da var det bare å sende den videre i mål, sier Bärlin, som også i kampen mot Colombus Crew på La Manga fant nettmaskene tidligere i år – og det til tross for relativt lite spilletid de siste månedene.

Blir joker

Etter sesongoppkjøringen å dømme er det mye som tyder på at Start-trener Tom Nordlie kommer til å holde lagets svenske måljeger på benken i de første kampene i vårsesongen. Dermed blir Stefan Bärlins jobb å komme inn som joker og avgjøre kampene.

— Vi har hentet ham fordi han er en goalgetter. Fram til nå har han brukt litt tid på å venne seg til treningsmengden. Men sammen med Tom Berhus og Alex Nyarko er Stefan på vei nå. Men vi trenger fortsatt noen kamper i vår på å få dem skikkelig i gang, sier Nordlie om Starts skadeplagede trio.

Stefan Bärlin merker selv stor forskjell på kroppen siden han kom til Start i vinter og varsler nå at toppformen er på vei.

— Formen er oppadgående. Jeg orker mye mer enn jeg gjorde tidligere. Fortsatt har jeg litt problemer med hælen, men jeg føler toppformen er på vei, sier Bärlin.

Dødballer blir viktig

Gårsdagens treningskamp beviste også at dødballene kan bli et svært viktig angrepsvåpen for Start i år. Som så mange ganger tidligere i oppkjøringen, var det på dødballer Start avgjorde. Allerede etter et kvarter fikk Start straffe, da Odds Christian Flindt Bjerg overfalt Starts Jon Midttun Lie i feltet i det han forsøkte å nå en ball med hodet. Straffen satte Atle Roar Håland sikkert i mål.

Samme mann som la grunnlaget for Starts ledelse sikret balanse fem minutter etter pause på Odd stadion. Christian Flindt Bjerg sendte ballen i mål via stolpen da han scoret 1-1 fra 20 meters hold.

Start fikk i perioder stor strekk i laget, noe Odd utnyttet godt utover i andre omgang. Men til tross for at Olivier Occean og co. var nære på å gi hjemmelaget ledelsen, ble det ikke scoring før Stefan Bärlin entret banen og ordnet 2-1 for Start.

— Godt å vinne på en middels dag, konstaterer trener Tom Nordlie.

— Dødballer kan bli veldig viktig for oss. Det er godt å få belønning for at vi sto fram som mannfolk. Det blir garantert flere slike kamper denne våren med dueller og mye krig i lufta, påpeker Steinar Pedersen.

– Det er alltid greit å vinne. Men det betyr ikke så veldig mye akkurat nå. Selvtillit har vi spilt på oss nok av tidligere i år, sier stopperen Bård

Borgersen, som mener faste situasjoner er Starts store styrke.

— Jeg vet at vi kan avgjøre kamper på dødballer. Det har jeg visst lenge. Og det er ikke tilfeldig at det skjedde i går, sier Borgersen.

PS! Alex Nyarko fikk 13 minutter på midtbanen etter at Joey Hardarson leverte en svak kamp. Heller ikke Nyarko markerte seg nevneverdig, bortsett fra et susende skudd som snittet tverrliggeren.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien