Straffedrama på overtid sendte EIK videre: – En revansj for oss etter en middels seriestart

Egersund er videre til tredje runde i cupen etter å ha slått Jerv hjemme i Idrettsparken. Kenneth Grande avgjorde kampen med sin straffescoring på overtid.

Brede smil hos Chris Sleveland og Kristian Strande etter førstnevntes utligningsmål etter en god halvtimes spill.

Egersund IK–Jerv 2–1

Jerv spilte første omgang i sterk motvind, men var friskest i åpningsminuttene. Og allerede før to minutter var spilt kunne vi notere en stor sjanse til gjestene da Glenn Andersens heading etter hjørnespark ble reddet på streken av Marcel Wawrzynkiewicz.

Deretter ble det stillingskrig det neste kvarteret, med mye høye baller og luftdueller, men uten de store mulighetene foran noen av målene. Etter snaue tjue minutters fikk Jerv betalt for å ha vært det beste laget innledningsvis, da Alexander Lind headet videre et framspill rett på foten til Luke Vincent Ferreira, som i bakrommet scoret fra rundt ti meters hold.

Les også

Cupbombene har stått i kø i moderne tid – her er den aller største

Les også

Viking-spillerne forbannet og skuffet: – Vi har ikke tid til å surmule

Ferreira fikk en enda bedre mulighet til å doble ledelsen et par minutter senere, men skjøt rett i klypene på EIKs keeper Daniel Hagen etter et fint innlegg fra Ulrik Berglann. Og kanskje var det denne redningen som tente gnisten i hjemmelaget.

I hvert fall kom EIK nå mye bedre med i kampen, og fikk flyttet laget lenger opp på banen. Vi noterte et par susere av noen langskudd fra Chris Sleveland, som hadde fått en etterlengtet sjanse på de gulsvartes midtbane. Begge gikk utenfor målstolpene, men da halvtimen var passert hadde Sleveland fått stilt inn siktet.

Fra rundt 20 meters hold klemte han ballen inn i hjørnet bak Jervs keeper Øyvind Knutsen, en scoring ikke ulik den han satte mot Viking i andrerundekampen for ett år siden.

«Okka Bob» frisk

Noen minutter senere forsøkte Bob Sumareh seg med et skudd fra skrå vinkel som Knutsen fikk slått til hjørnespark, mens også Kenneth Grande og Sleveland sendte av gårde nye skudd fra langt hold før dommer Marius Lien blåste for halvtid.

Egersund, som i dagens kamp hadde endret formasjon til 3-4-3, avsluttet første omgang klart best. Og de gulsvarte fortsatte å dominerte kampen spillemessig også i motvinden etter pause. Sju minutter inn i omgangen burde helt klart Bob Sumareh sendt "tigrene" i ledelsen da han foran blank kasse satte et innlegg fra Mads Nørby Madsen utenfor med sin svakere høyre fot. Målscorer Sleveland dro seg deretter elegant til dødlinja, men i en overbefolket femmeter fikk Jerv klarert.

Omgangen var over halvspilt før Jerv viste noen særlig ambisjoner framover på banen. Grimstadlaget hadde en ball i nota etter et hjørnespark, men det ble annullert for angrep på keeper Hagen.

Bob Sumareh og Kenneth Grande har kontroll på ballen, mens kaptein Marcel Wawrzynkiewicz følger med i bakgrunnen.

Jerv-trener Arne Sandstø sendte så innpå Mathias Andersen, Andreas Hagen og Aram Khalili, og i en timinuttersperiode mot slutten av kampen ble hjemmelaget presset tilbake. Khalili fikk en stor mulighet til å gi laget sitt ledelsen, men en real "sprellemannsredning" fra keeper Hagen holdt hjemmelaget inne i kampen da 83 minutter var spilt.

Trener Olafur Bjarnason har til nå foretrukket å starte seriekampene med Nicolai Larsen Berg mellom stengene, men den unge trønderen leverte en solid søknad om plass på serielaget med en ny kvalifisert redning to minutter senere, da Luke Ferreira fikk dratt seg gjennom og avsluttet fra hjørnet av femmeteren.

Hagen var selvsagt en fornøyd mann etter kampen

– Jeg er veldig fornøyd med kampen. Både lagets og min egen innsats. For en keeper er det viktig å føle at man kan være med på å holde laget sitt inne i kamper med å stoppe store målsjanser for motstanderen. Og når vi i tillegg får straffe og vinner kampen helt mot slutten kjennes det ekstra deilig, sier 21-åringen, som kom til Egersund fra Byåsen før denne sesongen.

Les også

Denne mannen kan bli Sandnes Ulfs cupjoker

Grande tok ansvar

Etter EIK-keeperens fine redninger gjorde både publikum og spillere seg klare til ekstraomganger, men på overtid skulle altså hjemmelaget avgjøre kampen.

Jørgen Olsen Øveraas startet et angrep fra høyre back posisjon, før Kenneth Grande slo en elegant tunnel og spilte innbytter Roy Miljeteig igjennom. I duell med Jervs kaptein Glenn Andersen falt den tidligere Sandnes Ulf spilleren like innenfor sekstenmeterstreken, og dommer Lien blåste etter litt nøling for straffe.

Kenneth Grande var tydeligvis full av selvtillit og grabbet ballen fra den vanlige straffeskytteren Bob Sumareh, som bommet fra ellevemetersmerket i serien mot Vålerenga 2 for tre uker siden.

Jærbuen, som har vært en del inn og ut av laget de siste årene, sendte keeper Knutsen feil vei og sendte Egersund til tredje runde for fjerde gang siden han kom til klubben i 2012. Før det hadde Egersund kun vært i tredje runde en gang, mot Skeid i 1961, da det ble tap 0–3 på Bislett.

Egersunds andre trønder Jørgen Olen Øveraas gjorde også en god kamp for hjemmelaget. Særlig defensivt, der han hadde veldig god kontroll på det som kom på hans side. Men i de siste kampene har den tidligere Ranheim- og Sandnes-spilleren vist seg mer og mer fram også offensivt:

– Jeg synes vi vinne veldig fortjent. Og vi gjorde en god jobb som kjempet oss inn i kampen igjen etter at Jerv hadde tatt ledelsen. Jeg synes nok dagens forestilling var en aldri så liten revansj for oss etter at det ikke har gått helt som planlagt i serien. Selv følte jeg kanskje ikke at jeg kom så mye fram på banen som jeg hadde ønsket, men jeg ser at samspillet begynner å sitte bedre, og jeg tror nok at både jeg og Mads (Nørby Madsen) på motsatt kant vil kunne bidra mye også offensivt framover.

Olsen var ikke så veldig opptatt av hvem han ønsket som motstander i tredje runde. De to trønderne var heller samstemte i hva kveldens seier kunne bety for troppen fram mot den viktige seriekampen mot Brattvåg kommende søndag:

– Spesielt når vi vinner mot et lag som i utgangspunktet skal være bedre enn oss betyr en slik seier mye for selvtilliten, avslutter Daniel Hagen.

Som altså leverte en solid søknad om å få vokte buret mot laget som i kveld slo ut Molde.


Egersund – Jerv 2–1

Pause: 1–1

Idrettsparken, 370 tilskuere

Mål: 0–1 Luke Vincent Ferreira (19), 1–1 Chris Sleveland (33), 2–1 Kenneth Grande (90, straffe)

Sjansestatistikk: 3–5

Hjørnespark: 5–8

Dommer: Marius Lien, Otra IL

Gule kort: Stian Sleveland, Bob Sumareh og Kenneth Grande, alle Egersund. Thomas Zernichow og Mathias Andersen, begge Jerv.

Egersund (3-4-3): Daniel Hagen, Kristian Strande (Henning Romslo 78), Kim Robert Nyborg, Marcel Wawrzynkiewicz, Jørgen Olsen Øveraas, Chris Sleveland, Kenneth Grande, Mads Nørby Madsen, Bob Sumareh, Stian Sleveland (Roy Miljeteig 78), Roger Ekeland (Sverre Larshus Larsen 90)

Jerv (4-4-2): Øyvind Knutsen, Brice Wembangomo, Glenn Andersen, Izuchuckwu Anthony, Sander Haugen, Ulrik Berglann (Mathias Andersen 63), Thomas Zernichow (Andreas Hagen 63), Jan Martin Andersen, Tobias Collett, Alexander Lind (Aram Khalili 69), Luke Ferreira