Fotball

Ny smell for Solskjærs United

En drømmescoring av Daniel James, samt overtall i 22 minutter. Manchester United klarte likevel ikke å få det viktige vinnermålet borte mot Southampton.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United klarte ikke å vinne over Southampton lørdag.
  • Truls Fenre

Southampton – Manchester United 1–1

Manchester United presset og presset. Men selv med én mann mer, klarte ikke Solskjærs menn å sette det forløsende seiersmålet.

Det betyr at Manchester United fortsatt ikke har vunnet en bortekamp i Premier League siden 27. februar. Fem poeng på de fire første kampene er samtidig klubbens verste seriestart siden 1992–93-sesongen, ifølge Opta. Da hadde United fire poeng på de fire første, og det kan nevnes at laget vant Premier League den sesongen.

– Vi startet bra og fikk kampen akkurat der vi ville ha den, men da må vi drepe kampen ved å score mål nummer to og tre. Det var så mange rom fordi de måtte angripe, og vi var ikke effektive nok. Vi skapte masse sjanser, men det siste lille manglet, sa Solskjær etter kampen.

– Jeg synes du ser problemet utover i kampen, når de skal trykke på for en scoring, så mangler de en type. De har latt Lukaku gå, han ga dem duellkarft i boks. I dag har har de ikke folk inne foran mål som klarer å time og lese hvor ballen kommer, sa Erik Huseklepp i TV 2s Premier League-studio etter kampen.

Les også

Hevder Solskjær tjener 80 millioner kroner i året

Rio Ferdinand så også det samme problemet.

– Når vi har lag som venter på å tape må vi være mer nådeløse. Det var vi ikke i dag og vi fikk en på trynet etter å ha kontrollert kampen frem til utlingningen. Daniel James var lyspunktet, skriver den tidligere United-stopperen på Twitter.

Pangstart

Etter ti minutter åpnet det seg rom for nysigneringen Daniel James. Den lynraske vingen skar innover i boksen, og smalt ballen opp i det lengste hjørnet.

Både supportere og sportsjournalister har den siste tiden undret seg over hva Jesse Lingard tilfører Manchester United, spesielt offensivt. Lørdag ble engelskmannen satt på benken, til fordel for Juan Mata.

Dét ga resultater. På 1–0-målet dro Mata vekk en Southampton-forsvarer, da han gikk på løp forbi James. Det ga James tid og rom til å føre ballen inn i feltet, stille inn siktet og sende Manchester United i ledelsen.

Spanjolen fortsatte omgangen med å løpe seg fri og strø gode pasninger.

Paul Pogba hadde på sin side en langt tyngre omgang. Omtrent hver gang franskmannen skulle drive fremover med ballen så han ut til å miste den.

PRAKTMÅL: Daniel James kunne juble etter en utsøkt scoring etter ti minutter.

Til tross for den tidlige scoringen, var det Southampton som åpnet best på St. Mary’s. De første minuttene presset de Manchester United høyt og gjenvant ballen i gode posisjoner. Etter scoringen tok imidlertid United mer over.

Men hjemmelaget løftet seg før pause, og virket ikke å være langt unna en scoring.

Les også

Manchester United-spiller klar for ny klubb

Dansk utligning

Southampton gikk også offensivt ut i den andre omgangen. 58 minutter var spilt da de fikk betaling.

Kevin Danso plukket opp ballen etter et hjørnespark og slo inn på nytt. Der ventet Jannik Vestergaard, som knuste Victor Lindelöf i hodeduellen og stanget inn utligningen.

OVERLEGEN: Her knuser Vestergaard Lindelöf i luften og setter inn utligningen for Southampton.

Overtall til ingen nytte

Danso fikk sitt andre gule da han feide ned Scott McTominay etter 72 minutter. Dermed hadde spilte United med overtall i over 20 minutter av kampen.

Selv om de beleiret sekstenmeteren til hjemmelaget, og skapte flere gode muligheter, kom aldri vinnermålet. Flere gode innlegg havnet foran Southampton-keeperen, men ingen av United-angriperne så ut til å lukte hvor ballen havnet.

Dermed gikk Solskjær på nok et skuffende resultat. Nå står kristiansunderen med kun én seier på de første fire serierundene.

– Det rare er at vi har spilt bedre enn vi gjorde mot Chelsea i de tre kampene siden da. Da ble vi presset hardt, men kontret oss til seier. I de tre siste har vi dominert og skapt sjanser, men ikke vært effektive nok til å vinne, sa Solskjær.

– Det handler ikke om en formsvikt, bare om en resultatsvikt.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Ole Gunnar Solskjær
  3. Premier League
  4. Engelsk fotball