Fotball

Ber Newcastle stå samlet før skjebnekamp

— Dette blir den største kampen på lang, lang tid.

John Carver og Newcastle står fortsatt i fare for å rykke ned, akkurat som i 2009.

Newcastle er fortsatt i nedrykksfare. Vikarmanager John Carver omtaler sesongavslutningen mot West Ham som en av de største kampene i klubbens historie.

Klubben fra nordøst har tapt ni av sine ti siste kamper, og kan fortsatt rykke ned fra Premier League. Heller ikke mot nedrykksklare QPR lørdag maktet de utskjelte «skjærene» å sikre toppseriestatusen.

Emmanuel Rivière ga Newcastle ledelsen, men i løpet av 16 minutter etter pause hadde QPR snudd til hjemmeseier på Loftus Road.

Prøvd alt

Kun seier hjemme mot West Ham garanterer Newcastle ny kontrakt ettersom Hull har bedre målforskjell. Samtidig som Carvers menn møter West Ham, skal Hull ut mot Manchester United. Ekspertene tror Hull får det tøft, men med Hull-seier, vil Newcastle komme i trøbbel på grunn av svakere målforskjell.

— Jeg har prøvd alt. Vi har åtte dager på oss til å jobbe for å komme ut av dette. Det er fortsatt i våre egne hender. Dersom du ønsker det sterkt nok, kan du gjøre noe i en slik situasjon, sier Carver.

Han har ikke hatt noen heldig hånd med laget etter at han steppet inn som midlertidig sjef etter at Alan Pardew vendte hjem til Crystal Palace.

Fansen kan avgjøre

Nå frir utskjelte Carver til fansen.

— Jeg ønsker den samme stemningen som mot West Brom (1-1) sist uke. Det kan være fansen som hjelper oss over målstreken, slik at vi berger Premier League-statusen.

— Vi kunne sikret oss plassen i dag (lørdag), men klarte det ikke. Dette (West Ham) er den største kampen i denne klubben på lang, lang tid. Fansen ønsker at vi overlever i Premier League. Og betyr det at de gir oss fem-ti prosent ekstra, kan det være nok til at vi klarer det, sier Carver. (©NTB)

FAKTA: Siste runde søndag 24. mai (16.00):

Arsenal – West Bromwich

Aston Villa – Burnley

Chelsea – Sunderland

Crystal Palace – Swansea

Everton – Tottenham

Hull – Manchester U.

Leicester – Queens Park Rangers

Manchester C. – Southampton

Newcastle – West Ham

Stoke – Liverpool

Les også

  1. Hull nærmere nedrykk etter nytt tap

  2. Southampton-spiss slettet 20 år gammel rekord: - Det er uvirkelig

  3. Elendigheten i Newcastle: Sort-hvitt skrekkscenario

Premier League

SVUTMP
1Chelsea1410313362733
2Manchester City1410222982132
3Liverpool1494143123131
4West Ham United147342517824
5Arsenal147251720-323
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Queens Park Rangers FC
  4. Newcastle United FC