Fotball

Utestengt resten av sesongen etter rasistiske meldinger

MFK oppfordrer andre eliteserielag til å nekte supporteren adgang til Moldes bortekamper.

AKER STADION: Molde Fotballklubb ga strenge straffer etter rasistiske meldinger. Odd Roar Lange

 • Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE (Rbnett): Onsdag ettermiddag var arrangementsteknisk utvalg i MFK samlet for å behandle saken der en Molde-supporter kom med rasistiske utspill mot en Rosenborg-supporter på Twitter foran søndagens storkamp på Lerkendal. Utvalget brukte 25 minutter på å komme fram til en enstemmig beslutning.

Les også

Skullerud: - Rasisme er bare trist

— Vår anbefaling til hovedstyret i MFK er at vedkommende blir utestengt fra Aker stadion resten av sesongen, og også fra alle andre arrangementer i regi av Molde Fotballklubb i 2014. Vi vil også oppfordre alle andre lag i Tippeligaen til å nekte ham adgang på våre bortekamper, sier arrangementssjef Per Lianes til Rbnett.

Nulltoleranse

— Hvorfor har dere kommet fram til en såpass sterk reaksjon?

— MFK har nulltoleranse mot rasisme. Samtidig var dette en sterk provokasjon som kunne skapt uheldige hendelser i forbindelse med bortekampen i Trondheim. Vi har et godt samarbeid med Rosenborg som vi ønsker å ta vare på.

Statuerer dere et eksempel med denne straffen, skaper dette presedens for ettertida?

— Vi statuerer ikke bare et eksempel, vi tar situasjonen på største alvor og gjør noe med den. Dette viser hvordan klubben vil handle dersom andre ytrer seg i sosiale medier på samme måten, sier Lianes.

Stiller seg bak reaksjonen

Les også

Moldesupporter får rasismestraff i dag

Han ledet møtet onsdag der følgende personer også deltok: sikkerhetssjef Arve Tovan, driftssjef Aadne Orvik, billettsjef Lars Outzen, Tornekrattets representant Stefan Sætre, hovedstyremedlem Berit Kalgraff og supporterkoordinator Oddvar Hjelset.— Hovedstyret i Molde Fotballklubb har tatt vår beslutning til etterretning og stiller seg bak reaksjonen. Vedkommende vil få skriftlig beskjed om avgjørelsen med vår forklaring. Han vil også få vedlagt vårt reglement for håndtering av slike saker. Sier Per Lianes.

Arrangementssjefen understreker at den aktuelle Molde-supporteren ikke er medlem av verken Tornekrattet, 1742 eller MFK.

Molde-mannen har tidligere vært medlem i Tornekrattet. Supporterklubben tar sterk avstand fra meldingene og har nå utestengt ham på ubestemt tid. Også Rosenborg Ballklubb vurderer reaksjoner mot supporteren. RBK-patrioten som mottok de grove karakteristikkene har ifølge adressa.no bestemt seg for å anmelde forholdet til politiet onsdag.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Molde-supporter kan bli utestengt etter rasistiske Twitter-meldinger

 2. FOTBALL

  Moldesupporter får rasismestraff i dag

 3. FOTBALL

  Molde-supporteren: - Straffen er vel fortjent

 4. FOTBALL

  Supporterleder forsvarer bannerhets: Slik svarer Tornekrattet

 5. FOTBALL

  RBK-fan anmelder Molde-supporter etter rasistiske meldinger

 6. FOTBALL

  RBK-supporter drapstruet Molde-spiller før toppkampen