Fotball

Rekdal: - Mer bekymret for økonomien enn spillet

Vålerenga har vunnet 3-0 i sine to siste kamper. Men Kjetil Rekdal tenker ikke medalje, bare utvikling.

Kjetil Rekdal i samtale med pressen etter å ha hentet med seg tre poeng hjem fra Nadderud. Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

 • Arne Hole

(NADDERUD) Stabæk-Vålerenga 0-3

— Jeg er mer bekymret for økonomien enn det sportslige, sa en smørblid Kjetil Rekdal etter at 3-0-seieren over Strømsgodset ble fulgt opp med samme sifre mot Stabæk.

— Vi utvikler oss stadig og hadde noen fantastiske angrep. Og vi var gode på dødball, konkluderer Rekdal etter at Enga rykket opp til fjerdeplass på tabellen – bare to poeng etter Viking i bronseposisjon.

Men selv om syv serierunder er spilt, og tabellen derfor har «satt seg», som ekspertene sier, vil ikke VIF-treneren snakke om muligheten for å bli med de store gutta i medaljejakten.

— Jeg har null fokus på medaljer, bare på å utvikle oss videre og bygge opp klubben igjen. Men vi er på vei til å spille attraktiv fotball, selv om det er små marginer og mye å jobbe med.

Gode på dødball

To presise cornere av Diego Calvo gjorde at Oslo-laget hadde 2-0 etter en halvtime. Den første stusset Christian Grindheim via Pablo Fontanello og i mål. Dermed har Fontanello vært innblandet i to selvmål på de syv første kampene, og rett før pause ble han enda mer syndebukk. Hvis det da ikke var dommer Svein Oddvar Moen som ble det?

— Det var «handball» av Vålerenga før den taklingen. Og taklingen var 50/50 rødt eller gult kort. Da er det bittert at vi får en mann utvist idet første omgang er i ferd med å ebbe ut, sa Stabæk-trener Bob Bradley om den omdiskuterte situasjonen.

— Der ble kampen ødelagt for oss. Jeg synes dommeren manglet fingerspitzengefühl i den situasjonen. I annen omgang måtte vi bare prøve i en 4-3-2-formasjon, og det ble litt hawaii, sa Jon Inge Høiland, som er enige i at Stabæk slipper inn litt for enkle mål.

— Vi må bli mer djevelske. Kamper avgjøres ofte av små ting.

Kjartansson med syv på syv

Stabæk prøvde freidig å innhente VIF etter pause, men det resulterte i flere farlige VIF-kontringer. Dessverre for gjestene havnet ballen bare én gang hos seriens toppscorer, Vidar Örn Kjartansson. Og da han kom alene mot Mande Sayoba, ble det selvfølgelig scoring. Islendingens syvende på syv kamper.

— Han har spilt bedre kamper enn denne, men han scorer mål. Medspillerne skulle gitt ham flere muligheter i annen omgang, sa Rekdal, som begynner å nærme seg drømmeskjemaet han satt opp før seriestart.

— Jeg satte opp at 14 poeng etter de åtte første kampene ville være en drømmestart. Det betyr at vi trenger ett poeng mot Viking på Ullevaal søndag. Og da håper jeg det kommer 15.000 for å se på, meldte Rekdal, som igjen tenkte på klubbøkonomien. Og støtte til sitt unge lag.

Stengel-sak i voldgiftsretten

Det var mye fokus på Herman Stengel før kampen – 18-åringen som gikk fra Stabæk til VIF i desember. Han måtte starte som innbytter, og Stabæk-fansen orket ikke mer enn halvhjertet buing da han kom på banen halvtimen før slutt – uten å gjøre seg veldig bemerket. Da viser Stabæk Support langt mer harme når de ser TV 2-folk på banen. «Hater TV 2», er blitt et fast Nadderud-innslag etter at TV-kanalen kjørte knallhardt mot Stabæk i den såkalte overgangssaken – en sak Stabæk ble frikjent i på alle punkter.

Men Stengel-saken er ennå ikke avsluttet. VIF og Stabæk ble ikke enige om hvordan de skulle løse opsjonsavtalen, verd fire millioner kroner. Nå ligger saken i voldgiftsretten.

Og når dommen kommer, blir Kjetil Rekdal enda mer bekymret for VIFs økonomi?

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Stabæk Fotball
 3. Vålerenga Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Vålerenga knuste Stabæk

 2. FOTBALL

  Stengel-frispark sikret Vålerenga-seier

 3. FOTBALL

  Zahid-dobbel ga VIF seier på bursdagen

 4. FOTBALL

  Rekdal: - Nå går vi for medalje!

 5. FOTBALL

  Ni spillere er på utgående kontrakt - Vålerenga vet hvem de vil ha med videre

 6. FOTBALL

  Nykommerne avgjorde for Vålerenga