Fotball

Slik forklarer Vaagan Moen straffesuksessen

Petter Vaagan Moen (30) var aldri i tvil om at han kom til å score sitt 50. eliteseriemål da Lillestrøm fikk straffe mot Sandnes Ulf.

 • Steinar Danielsen

ÅRÅSEN: -Målet er jo enormt. Da er det ikke mye som skal til for å score fra ellevemeteren, sier Petter Vaagan Moen til aftenposten.no etter å ha gjort som han alltid gjør fra straffemerket – scoret.

30-åringen holdt hodet kaldt da Lillestrøm fikk sjansen til å ta ledelsen på overtid av den første omgangen. Dermed scoret han på sin femte strake Tippeliga-straffe i LSK-drakt. Samtidig noterte han seg for sin 50. scoring i eliteserien.

— Han er fantastisk på straffer. Han er den beste straffeskytteren jeg noen gang har trent, skryter Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

SOLID STRAFFESKYTTER: Petter Vaagan Moen blir hyllet av lagkameratene etter sin straffescoring mot Sandnes Ulf. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

— Det sitter i hodet For når fotballkamper er så jevne som det Lillestrøm-Sandnes Ulf var de første 45 minuttene på Åråsen, er det gull verdt å ha spillere som setter sjansene de får.

— Det er godt å ha en spiller som er så sikker. Petter ser kun muligheter når han skal skyte straffe. Han går frem helt uten angst. Han er uredd og bestemt, forklarer Haglund.

Les også

Rasende Skjølsvik utvist da LSK tok sin første seier

Det fikk Ulf-keeper Hannes Thor Haldorsson erfare da han skulle forsøke å stoppe Vagaan Moen. Sistnevnte sendte Haldorsson én vei og ballen den andre.

— Det er aldri et alternativ å bomme. Jeg er sikker. Hver gang, sier Lillestrøms nummer 10 selvsikkert.

Tusenvis av timer

Hvert eneste år ser man de beste spillerne i verden bomme på straffer. Enten det er i store turneringer eller hjemlig serie.

Selv er Vaagan Moen klar på hva som gjør ham til en sikker skytter.

— Det sitter i hodet. Jeg er mentalt sterk. Også har jeg trent tusenvis av timer med venstrebeinet. Det er ikke noe hokus-pokus. Har du en god fot treffer du det du sikter på ti av ti ganger, sier midtbanespilleren.

- Når bommet du sist?

— Deportivo La Coruña på bortebane i 2008, svarer Vaagan Moen kjapt.

Den gangen spilte han for Brann. Som LSK-spiller har han vist seg tilliten verdig fra ellevemetersmerket.

— Jeg har ikke bommet siden jeg kom hit. Og det skal jeg fortsette med.

Nest best i serien

Straffescoringen mot Ulf la grunnlaget for Lillestrøms 4-1-seier. Med 1-1 fra serieåpningen borte mot Haugesund ligger Haglunds menn på andreplass på tabellen, to poeng bak Stabæk.

Les også

- Reneste taklingen jeg har foretatt

Neste helg venter Viking på Åråsen.

— En ny hjemmekamp er fint nå! Vi vil bygge videre på dette. Vi har mange gode spillere på laget, så det bør være muligheter både mot Viking og videre i sesongen. Vi vil havne så høyt som mulig på tabellen, sier Vaagan Moen.

Her er alle kampene Vaagan Moen har scoret på straffe i siden han kom til LSK: (Ja, alle straffescoringene er på Åråsen)

 • 2014: Lillestrøm - Sandnes Ulf
 • 2013: Lillestrøm - Sogndal
 • 2013: Lillestrøm - Start
 • 2013: Lillestrøm - Sarpsborg 08
 • 2012: Lillestrøm - Vålerenga

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt11003033
2Viking11003123
3Molde11002023
4Rosenborg10101101
4Vålerenga10101101
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien