Klopp overrasket Bjørndalen: – Jeg tror ikke Ole Einar har større beundrere enn meg

Ole Einar Bjørndalen forteller om stjernemøtet han hadde med Liverpool-manager Jürgen Klopp, som er en stor tilhenger av den tidligere skiskytteren.

I mars møttes Liverpool-manager Jürgen Klopp og skiskyterlegenden Ole Einar Bjørndalen hverandre i Liverpool, da de spilte inn TV 2-dokumentaren «Klopp møter Bjørndalen».

I mars reiste den tidligere skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen over til Liverpool, for å flime dokumentaren «Klopp møter Bjørndalen», i regi av TV 2.

– Det var TV 2 som arrangerte det. De får en til en intervjuer med spillere og trenere, på maks en time. Men vi filmet nok to timer den ene dagen, og fikk sett laget trene dagen etterpå. Det var en veldig gøy, interessant og lærerik opplevelse, sier Bjørnldalen.

Les også

Ole Einar Bjørndalen har fått ny jobb

Svært interessert i skiskyting

I dokumentaren forteller Klopp at han har vokst opp med stor interesse for vintersport, og spesielt skiskyting. Liverpool-manageren kommer fra Schwarzwald, som ligger i Baden-Württemberg sørvest i Tyskland.

– Han har hatt vintersport litt i røttene. Han er en idrettsgal person. Men etter fotball er han størst fan av skiskyting, sier Bjørndalen.

På tross av idrettens store status i Klopps hjemland, innrømmer Bjørndalen at han ikke hadde forventet å møte en så stor fan da han besøkte Liverpool for aller første gang.

– Det var veldig overraskende at han var en så stor fan av meg og skiskyting. Han var blodinteressert, og sa det var trist da jeg la opp. Han sa han hadde fulgt karrieren min, så han var skikkelig blodfan, forteller Bjørndalen.

Ole Einar Bjørndalen viser frem sine to gullmedaljer under OL i Sotsji i 2014.

– Enda råere i virkeligheten

Etter en stor sportslig utvikling og herlig karisma har Liverpool-fansen funnet det lett å trykke Klopp til sitt bryst. Og supporterne har nok grunn til å være sjalu på Bjørndalen etter møtet på Anfield og treningsanlegget Melwood.

– Han er enda råere i virkeligheten. Han var så lett å snakke med at det var som om jeg hadde kjent ham i 10 år. En person det er veldig lett å bli glad i, sier Bjørndalen.

Klarte Klopp å overbevise deg til å bli Liverpool-fan?

– Greia er at jeg ikke var skikkelig blodfan av noe fotballag da jeg var yngre. Og da jeg begynte på landslaget så jeg ikke så mye fotball, utenom store mesterskap. Men nå er jeg nok Liverpool fan, han var jo tross alt fan av meg, svarer Bjørndalen, som står med hele 13 OL-medaljer på merittlisten.

Les også

Liverpool-kjempen Virgil van Dijk fryktet han skulle dø og skrev sitt eget testament

Stor beundrer av Bjørndalen

Til TV 2 forteller Klopp om beundringen han har for den norske skikyterlegenden. Selv om hans engelske kolleger ikke kjente til Bjørndalen, var ikke Klopp i tvil om at han ønsket å møte nordmannen.

– Jeg tror ikke Ole Einar har større beundrere enn meg. I England har de ikke peiling på hva skiskyting er. De lurte på hvem denne nordmannen var, men da jeg hørte det, sa jeg: «Ja, jeg vil møte ham. Hvor og når kan jeg treffe ham?» Han er faktisk på min bucket-liste. Nå kan jeg tikke den boksen. Det er som å møte Muhammad Ali i boksing. Bjørndalen er skiskyting. Jeg prøver å forklare det til engelskmenn. Han er Franz Beckenbauer, Pele og Bobby Moore i én og samme person, sier Klopp.

Liverpool-manager Jürgen Klopp er en stor beundrer av Ole Einar Bjørndalen. Her er tyskeren avbildet på Melwood treningsanlegg i Liverpool, der laget hans forbereder seg til Champions Leauge-semifinale mot Barcelona tirsdag kveld.

I dokumentaren gir Klopp en invitasjon til Bjørndalen om å se en Liverpool-kamp i fremtiden, ettersom nordmannen aldri har fått sett en kamp på Anfield.

Det er en invitasjon Bjørndalen ønsker å ta i bruk.

– Jeg har aldri hatt tid, men må jeg få gjort noe med. Jeg kommer helt sikkert til å møte Klopp igjen, sier han.

Tirsdag kveld spiller Liverpool returoppgjøret mot Barcelona i Champions League-semifinalen. Barcelona vant det første oppgjøret 3–0 på Camp Nou etter scoringer av Luis Suárez og Lionel Messi.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk