Fotball

Klopp tilbake i Dortmund: - Han vil alltid stå i høy kurs

I kveld skal han senke gamleklubben. Møtet blir utvilsomt følelsesladd.

Jürgen Klopp får et gjensyn med Dortmund torsdag. Det blir utvilsomt følelsesladd.
  • Marthe Ihle

I mai i fjor forlot nemlig Klopp klubben der han var trener siden 2008. Resultatene hadde begynt å skrante etter noen utrolige sesonger, med blant annet Champions League-finale i 2013, ett ligagull og to cuptrofeer. Da fant tyskeren ut at det var på tide å sette punktum.

I høst ble han ansatt som ny Liverpool-trener, og de røde har klart å slå ut erkerival Manchester United og tatt seg til kvartfinale. I trekningen skjedde det som bare måtte skje: Liverpool og Dortmund møtes til dyst i kvartfinalen.

På pressekonferansen dagen før kampen, la ikke Klopp skjul på at han var veldig glad for å være tilbake i Dortmund. Faktisk hadde han ankommet stadion litt tidlig, for å ta igjen tapt tid med flere gamle venner. Og han var selvfølgelig i sitt vante gode humør.

— Jeg er her på et fantastisk sted, her jeg hadde en fantastisk tid. Det er bedre å være her enn i, jeg vet ikke, Nord-Korea, flirte Liverpool-treneren.

Les også

Britiske medier: - Liverpool klare for å sikre seg Bayern-stjerne

— Vil alltid stå i høy kurs

Petter Bø Tosterud, som kommenterer tysk fotball for Eurosport, er ikke i tvil om at Klopp vil få en kjempemottakelse i Dortmund.

— Det er ingen grunn til å tro noe annet. Han hadde en fantastisk suksess i klubben, han er den lengstsittende i klubbens historie og hadde fantastiske resultater. Han var elsket av supporterne, og jeg er helt sikker på at de kommer til å vise det når han kommre tilbake i morgen. Han er en følelsesperson, og det blir sikkert spesielt for ham å gå gjennom spillertunellen i morgen, sier Tosterud til Aftenposten.

Klopp har legendestatus i klubben etter at han kom inn og løftet klubben etter det som hadde vært en lang og tung periode. I tillegg er Klopp en likandes kar.

Les også

Klopp om Liverpool-fansens sinne: - Vi må finne en løsning

— Det er karismaen hans, evnen til å vekke følelser med ting han sier og humøret hans, som gjør ham så godt elsket. Han klarer å begeistre, og man ser på ham hvor mye klubben betyr for ham. Da blir følelsene enda sterkere til personen Klopp, når man ser at fotballen, laget og supporterne er så viktig for ham. Han gir mye av seg selv, tar imot alle med åpne armer og viser alle respekt. Sånn sett vil han alltid stå i høy kurs i klubben, sier Tosterud.

Ingen fordel

Så er det dette da, at Jürgen Klopp har jobbet tett sammen med Dortmund-spillerne over lang tid. Men Klopp bedyrer at det ikke vil gi ham noen fordel foran kampen.

— Det er ikke så viktig. Spillerne mine forventer ikke at jeg skal gi en fullt detaljert oversikt over hver enkelt Dortmund-spiller, om de går til venstre eller høyre... Men vi har selvfølgelig sett på måten de spiller på, og utviklingen deres. De spiller attraktiv fotball, sier Klopp.

Den tyske klubben har nemlig en fryktinngytende rekke: De har ikke tapt en eneste kamp i 2016. Trosterud holder dem som store favoritter mot Liverpool.

— De har vært vanvittig gode den siste tiden, og vært nesten helt uoppnåelige i Bundesligaen så langt i år - selv om Bayern München fortsatt er foran dem. Men en ting de fort kan ha i bakhodet er at sesongens viktigste kamp, mot Schalcke (erkerival), er på søndag. Det er den alle ser mot foran sesongen, og det kan være forstyrrende, sier Tosterud.

Les også

  1. Liverpool-legendens drømmelag foran storoppgjøret: Gir plass til Ronaldo - ikke til Gerrard

Les mer om

  1. Europa League
  2. Liverpool FC
  3. Jürgen Klopp