Fotball

Lyon sa «god jul» og sparket treneren

Hubert Fournier får en lang juleferie.

Hubert Fournier (til venstre) sammen med daværende assisten Bruno Genesio. Foto: NTB scanpix

Den franske toppklubben Lyon har bestemt at assistenttrener Bruno Genesio overtar treneransvaret ut sesongen. Det meldte klubben på julaften.

— Beslutningen er tatt med den bevisstheten om hvor viktig det er å kvalifisere seg til Champions League. God jul til alle, skriver klubbpresident i Lyon, Jean-Michel Aulas på Twitter.

Lyon la julaften ut en pressemelding på Twitter. Der skriver de at Fournier, som har ledet klubben siden mai 2014, erstattes av assistenten ut sesongen.

Fournier ble dermed den andre treneren på to dager som har fått sparken fra en fransk eliteserieklubb. Onsdag 23. desember kvittet Montpellier seg med Rolland Courbis etter at laget sto uten seier på sju kamper.

Lyon har kun tatt ett poeng av 18 mulige på de seks siste kampene. Klubben som har vunnet den franske ligaen sju ganger ligger nå hele 25 poeng bak den suverene serielederen Paris Saint-Germain.

Bruno Genesio har vært assistenttrener i Lyon siden 2006. I tillegg står han med 171 kamper for klubben som spiller mellom 1985 og 1995. (©NTB)

Les også

  1. Tilbys proffkontrakt i Lyon: - Det har vært et mål siden man dro som 16-åring

  2. Paris Saint-Germain helt overlegne i Frankrike

  3. Mormor anbefaler Lyon for Ulrik (19)

Les mer om

  1. Fransk fotball
  2. Ligue 1
  3. Olympique Lyon