Fotball

Palace-sjefen: Derfor får ikke Hangeland spille

— Han trener veldig, veldig hardt.

Brede Hangeland sliter med å få spilletid under Neil Warnock i Crystal Palace.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Etter at Neil Warnock tok over Crystal Palace i slutten av august har London-klubben sluttet å tape i Premier League. Først spilte Palace uavgjort mot Newcastle og Burnley, før de noterte seg for trepoengere på bekostning av Everton og Leicester i de to siste rundene.

Palace' nordmann Brede Hangeland har imidlertid ikke fått bidra stort til klubbens klatring på Premier League-tabellen de siste rundene. Den tidligere landslagskapteinen var ubenyttet reserve mot Newcastle, men har ikke vært i kamptroppen de siste tre kampene.

Lokalavisen Croydon Guardian spurte Warnock om hvorvidt Hangeland hadde spurt han om bakgrunnen for vrakingen.

Neil Warnock har vist en enorm glede under og etter Crystal Palace' triumfer den siste tiden. Her jubler han etter et Wilfried Zaha-mål borte mot Newcastle i kampen som endte 3-3 i august.

— Hva skal jeg si til ham? Når jeg velger et lag, og de gjør det bra, så beholder jeg dem, sier Warnock, før han roser nordmannen.- Han er veldig profesjonell. Han var den første som gratulerte meg med resultatet denne helgen (2-0-seieren over Leicester, journ. anm.). Han trener veldig, veldig hardt, sier Warnock.

Får spille treningskamper

Crystal Palace-treneren forteller at han vil sørge for å gi Hangeland, og de andre som ikke får spilletid, kamptrening i nærmeste fremtid.

— Vi organiserer kamper, og neste uke vil vi definitivt ha en skikkelig kamp for disse guttene. De må gjøre mer enn å trene, de må spille kamper, sier Warnock.

— De er like viktige for laget som førstelaget som faktisk spiller for øyeblikket, for vi kommer til å trenge alle mellom i dag og slutten av sesongen. Jeg har sagt det samme til Barry Bannan som jeg har sagt til blant andre Brede Hangeland og Jonny Williams. Det er den samme samtalen.

— De vil alle spille, men dessverre endrer man ikke på en vinnerformel, fortsetter han.

Hentet av Pulis

Først overtalte Tony Pulis Brede Hangeland til å signere for Crystal Palace. Så trakk Pulis seg fra stillingen som Palace-manager - to dager før seriestart.

33-åringen Hangeland har opparbeidet seg Premier League-erfaring gjennom fire og et halvt år i Fulham. I sommer ble Hangeland frigitt av Fulham. I sommer hentet daværende Crystal Palace-manager Tony Pulis Hangeland til Selhurst Park.Pulis trakk seg imidlertid fra jobben som Palace-manager to dager før seriestart, fordi han ikke var fornøyd med klubbens overgangspolitikk.

Hangeland startet begge ligakampene mens Keith Millen var midlertidig manager i Crystal Palace. Etter at Neil Warnock tok over har imidlertid Damien Delaney og Scott Dann blitt foretrukket på stopperplassene.

Denne helgen spiller Crystal Palace mot Hull på bortebane. Den kampen spilles klokken fire på lørdag.

Les også

  1. Cupexit for Hangeland

  2. Hangeland: «Det provoserer meg noe grenseløst»

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Crystal Palace FC