Fotball

Drømmestart for Glimt

<p><a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte&amp;matchId=46200001&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false"> <strong>Odd — Bodø/Glimt 0-1:</strong></a> Thiago Martins' mål etter tretten minutter var nok til å sikre Bodø/Glimt første stikk i kampen om en plass i neste års eliteserie.</p><br></br><br></br><p><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=liveMatches"> <strong>MÅLSERVICE UEFA-CUPEN</strong></a></p>

Fotball , 08. november 2007 , Tippeligaen kvalifisering , Odd - Bodø/GlimtThiago Martins , BG har scoret på Rune Jarstein , Odd
 • Tom Eik Baugerud

Og det var på ingen måte ufortjent at Glimt stakk av med seieren. Selv med ti mann i store deler av kampen sto førstedivisjonslaget samlet og nøytraliserte Odds angrepsspill totalt. Hjemmelaget hadde knapt en eneste reell målsjanse i hele kampen.

— Vi spiller en strålende kamp ut ifra den planen vi hadde lagt på forhånd, sa Kent Bergersen etter kampen.

Ikke overrasket

Han var på ingen måte overrasket over resultatet.

- Nei, det er jeg ikke. Vi har gjort et grundig forarbeid før denne kampen og vi visste hva vi ville møte. Jeg vil ikke kalle dette en taktisk triumf, men det er ingen tvil om at vi lyktes med det vi prøvde på, sa Bergersen.

Nå er det lov å drømme om opprykk i Bodø.

- Ja, men vi er bare halvveis. Før denne kampen sa jeg at sjansene våre var rundt 20 prosent. Etter denne seieren synes jeg det er 50-50, sa den tidligere overstegskongen.

Og det har han nok rett i.

Fortsatt åpent

Odd har nemlig mye mer å gå på. I kveldens kamp ble de nøytralisert av et strukturert og hardt arbeidende Glimt-lag. På Aspmyra til mandag forventes det et annet kampbilde. Da er det Glimt som vil forsøke å styre kampen foran¨ sine egne tilhengere. Det kan selvsagt slå begge veier, men en ting er i hvert fall sikkert: Hvis Glimt styrer kampen og vinner også i returkampen,så er det fullt fortjent at de gulkledde rykker opp.

Iskalde Martins

I kveld var det kontringer som gjaldt for Glimt og ikke minst Thiago Martins. Etter tretten minutters spill ble han nydelig spilt igjennom av evigunge Runar Berg – en av banens beste spillere – og satte ballen enkelt i mål etter å ha rundet Rune Jarstein.

- Jeg så at keeperen kom ut, så jeg måtte forsøke å runde ham. Det gikk bra og jeg kunne sette ballen i det tomme målet, forklarte han.

Og til tross for Odds massive ballinnehav, Thomas Jakobsens røde kort etter 37 minutter og to semi-pensjonister på banen i form av Runar Berg og Erik Hoftun, så var Martins' mål nok til seier i kveld. Og sånn som kampen utviklet seg, så var det egentlig helt greit at det ble sånn også. Et hjemmelag må prestere bedre enn hva Odd maktet i denne kampen.

Bodø/Glimt har altså tatt første stikk, men Odd har på ingen måte gitt opp.

Les også

 1. - Skal vinne i Bodø

 2. Fevang: - Ble usikre

 3. - Fevang fortjener hetsen

 4. Mot fullsatt Aspmyra

 5. - Vanvittig drøying

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien