Fotball

Egersund til topps på tabellen

Vant 1-0 hjemme over Fløy.

Tøff kamp om ballen mellom Egersunds Sverre Larshus Larsen og Fløys Bjarte Richardsen og Marius Andersen (med ryggen til). I bakgrunnen Granit Buzuku, som scoret kampens eneste mål.
 • Kjell Åvendal

Egersund tok tabellteten etter to serierunder da de gulsvarte slo Fløy med 1-0 hjemme i Idrettsparken lørdag ettermiddag. En seier som må sies å være meget fortjent, for bortsett fra noen hektiske sluttminutter var gjestene aldri i nærheten av å matche hjemmelaget.

Fløy stod imidlertid forholdsvis godt i mot vertenes press i første omgang, der Egersund ikke skapte all verdens med sjanser til tross for mye ballbesittelse. Det nærmeste hjemmelaget kom scoring var et frispark fra Kenneth Grande som keeper Henrik Reite Hansen kastet seg i full lengde og fikk avverget.

Andre omgang var bare minuttet gammel da Grande fikk en ny stor mulighet, men igjen gikk Hansen seirende ut av duellen da han stoppet skuddet med en beinparade.

Kampens eneste scoring kom ti minutter etter pause, da Granit Buzuku avsluttet et fint EIK-angrep. Den svenske U-landslagsspilleren, som er på utlån til Egersund fra GIF Sundsvall, beskrev målet slik: — Henning Romslo slo ballen inn i sekstenmeteren. Jeg hoppet over ballen, og Mathias Perttamo chippet ballen videre til meg. Avslutningen fra sju-åtte meter var jeg bra fornøyd med, smiler Egersunds matchvinner.

Les også

Vidar med storseier i seriepremieren

Egersunds forsvar hadde god kontroll bakover, men ti minutter før slutt ble Henning Romslo utvist for en tackling der han gikk inn med begge føttene. I noen hektiske sluttminutter fikk også Fløy noen sjanser etter dødballer, men hadde sørlendingene fått med seg poeng hadde det vært et rent ran.

— EIK var klart bedre enn oss. Vi slo Vard forrige helg etter å ha spilt dårlig, mens vi i midtuka spilte bra da vi røk ut av cupen mot Vindbjart på onsdag. I dag var vi ikke med i det hele tatt. Bud nummer en er å kontrollere ballen og treffe hverandre med pasningene. Vi gjorde ingen av delene, og da taper vi, sier Fløys trener Tommy Taylor etter kampen.

Til tross for tre poeng var ikke Egersunds trener Magnus Powell helt fornøyd med måten laget hans avsluttet kampen på: - Vi blir litt stresset etter at vi tar ledelsen, og er nære på å slippe Fløy inn i kampen ved et par anledninger. Men totalt sett synes jeg vi begynner å ligne på et godt fotballag. Vi er veldig solide defensivt, og skaper en del fine sjanser. Det gjelder bare å bli litt mer effektive, sier Powell.

Han var også litt oppgitt over at laget hans igjen fikk så mange kort. - Spillerne er til tider litt for hete i toppen, og går inn i unødvendige tacklinger i ufarlige områder på banen. Der må vi skjerpe oss, for vi har ikke råd til det utover i sesongen, avslutter Egersund-treneren.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Væromslag skaper trøbbel i Oslo: Branner, vann i veien og trær som velter

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5