Fotball

Kind Bendiksen: - Jeg har kjempetrua på TIL i år

Thomas Kind Bendiksen (26) er sikker på at hans gamle lagkamerater vil bite godt fra seg i årets sesong.

Thomas Kind Bendiksen Foto: Tobis Stein Eilertsen

 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø

MOLDE: Kind Bendiksen satt på tribunen da Molde og TIL spilte 1-1. 26-åringen fra Harstad, som i fjor høst gikk tilbake til TIL på lån fra Molde, er nå tilbake i Rosenes by og fikk se ”Gutan” ta et overraskende poeng.

— Jeg synes TIL ser kjempespennende ut. Jeg har fulgt med de i oppkjøringa og sett et par kamper. Jeg syns de ser solid ut, i tillegg har de en del veldig spennende spillere, spesielt offensivt. Klart, det er enkelt i dag å si at islendingen (Aron Sigurdarson) ser veldig bra ut, men det gjør han virkelig. Der har TIL gjort en knallsignering og jeg tror han i lag med Gjermund (Åsen) og flere andre offensivt kan bli veldig bra, sier Thomas Kind Bendiksen til iTromsø, på Aker stadion dagen etter serieåpninga.

Les også

 1. Har sikret seg rettighetene i Sigurdarson: Millionkuppet

 2. Keeperhelten mener Tromsø har styrket samholdet

Skadet

Molde spilte generalprøve mot Aalesund. Men på grunn av den store troppen, spilte de som ikke var med mot Aalesund en egen kamp mot Kristiansund. Der gikk det galt for Kind Bendiksen, som dermed ikke var aktuell for troppen mot TIL.

— Jeg pådro meg en hamstringsskade og har trent alene hele uka og i dag. Jeg håper imidlertid å være tilbake i full trening igjen på onsdag, sier Kind Bendiksen.

I fjor gikk han på lån til TIL på grunn av lite spilletid. Harmeet Singh gjorde helomvending og returnerte til Molde like før seriestart. Dermed er det en lang vei for midtbanespilleren til å spille seg inn på laget.

— Jeg har kjent meg i god form hele oppkjøringa og følt jeg har levert gode søknader på treningsfeltet. Jeg skal i hvert fall gjøre det utrolig vanskelig for trenerteamet å holde meg utenfor laget, det er der fokuset mitt ligger nå, å bli skadefri og så forsøke å kapre en plass på laget og gripe sjansen når den byr seg, sier 26-åringen.

Trua på Bård

Kind Bendiksen mener TIL fort kunne ha fått med seg alle poengene fra Aker stadion.

— Dert var faktisk veldig gøy å se hvordan TIL framstod. De traff godt på taktikken og hadde flere store sjanser. Det skal bli artig å følge TIL i år. Jeg har hele veien hatt veldig trua på Bård (Flovik) og trenerteamet og det han har lyst til å gjøre med laget. Det var artig å jobbe med han andre halvdel av fjorårssesongen i fjor og jeg har veldig trua på det de forsøker å få til, sier Kind Bendiksen.

Som fortsatt har et stort hjerte for kubben han spilte for i tre sesongen fra 2012-2014 og på lån for i fjor høst.

— Jeg håper på TIL-seier i alle andre kamper enn mot oss og det var artig å se tidligere lagkamerater prestere på banen, sier han.

Selv er målet for 2016 og kjempe seg inn på laget i Molde.

— Ole Gunnar (Solskjær) er en veldig rettferdig trener og fortjener man sjansen, så får man den, og da handler det om å gripe den. Det er en spennende spillergruppe og en knallsterk tropp, men jeg kan kun fokusere på det jeg selv kan gjøre noe med, og det er å ha fokus på treningsarbeidet og levere gode søknader når jeg er skadefri.

Et utlån i sommer har han ikke tenkt på.

— Man vet aldri i fotballen, ting skjer veldig fort, og slike avgjørelser er ikke kun mitt valg, men også trenerteamets avgjørelse. Fokuset mitt er å komme fortest mulig tilbake fra skade nå og gjøre det vanskelig for de å unnlate meg, sier harstadværingen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL