Fotball

Avslappet til Mjelde-innspill

<p><strong> <a href="/live/">Start — Brann 3-1:</a></strong> Brann-trener Rune Skarsfjord føler seg ikke truffet.</p>

Kristiansand 20111017.Brann trener Rune Skarsfjord og Starts trener Mons Ivar Mjelde under eliteseriekampen mellom Start og Brann på Sør Arena mandag kveld.Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
 • Roy Ellingsen

WF584 (bt.no): Start-trener Mons Ivar Mjelde var forståelig nok høyt oppe etter å ha tuktet Brann i Kristiansand mandag kveld.

Den tidligere Brann-treneren la ikke skjul på gleden over å ha slått Brann med en spillestil som kjennetegnet hans eget Brann-lag fra de gode årene.

– Dette laget kommer til å spille mer og mer likt fremover. Etter hvert kommer vi til å spille veldig likt Brann-laget som tok gull i 2007, sølv i 2006 og cupseier i 2004. Det er klart, for det er jo den fotballen vi står for, mye mer enn slik Brann spiller nå , sa Mjelde.

 • Vi følger Brann: Siste nytt om klubben her

Ber om tid

Mjelde har halvannet desennium bak seg i Brann. Han kjenner klubbkulturen. Det har Skarsfjord et avslappet forhold til.

– Det er ikke Mons Ivar Mjelde som bestemmer hva som er brannsk. Jeg tror han får holde seg til sin jobb, så får vi i Brann jobbe med det vi gjør , sier han.

– Hvor nært er den måten dere spiller på det du oppfatter som idealfotball?

– Det trenger vi litt mer tid på. Det husker vi også at Mons gjorde i sitt første år. Jeg tror ikke det så så veldig brannsk ut det året heller. Jeg tror vi skal bruke litt tid på dette. Vi bygger både lag og klubb for tiden og vi har ikke noe ferdig materiale, sier Skarsfjord.

Mjelde understreker tirsdag kveld at uttalelsene hans etter kampen ikke var ment som kritikk av Brann, eller at han legger seg opp i hvordan Brann skal spille.

– Jeg uttalte meg bare om Start og det som har med spillestil og min filosofi å gjøre, sier han.

Den tidligere Haugesund-treneren mener det er viktig å holde tungen beint i munnen, tre strake tap til tross.

– Vi har gjort en fantastisk god sesong og vi får håpe avslutningen blir litt bedre enn de siste kampene har vært, sier Skarsfjord.

Bare kav

Da bt.no snakket med ham på vei hjem til Bergen, hadde han fått Start-kampen litt på avstand. Oppfattelsen av kampen hadde ikke forandret seg så veldig:

– Den er ikke så mye annerledes enn det vi hadde i går. Vi kom godt i gang, men så var vi veldig passiv i det spillet vi hadde etter det. Dermed kom Start veldig lett inn igjen i kampen og vi gjorde en del feil, som gjorde at de fikk to scoringer før pause. Så la vi om litt, men fikk et mål mot på dødball ganske kjapt. Derfra og ut ble det bare sånt kav etter å få mål og masse folk i angrep , sier han.

Den første halvtimen var Start forferdelig svake. Brann fikk rikelig med kontringssjanser, men uten at de klarte å spille seg til en eneste sjanse.

Statistikksenter Eliteserien:

– Vi fikk de mulighetene vi ønsket oss. Vi hadde fått enda flere, hvis vi hadde vært aggressive i forsvarsspillet vårt. Likevel fikk vi mange muligheter, men vi løste det dårlig. Det ble veldig upresist og ikke noe kvalitet i det vi gjorde. Dermed ble vi også svak i kontringsspillet, sier Rune Skarsfjord.

Neste sjanse til å snu trenden er mot Sarpsborg 08 på Stadion søndag klokken 18. * Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

Video: Mjelde etter kampen:

svp://99203?view=ap

Mjelde: — Kan hende sluttspurten kommer for sent

Les også

 1. Skarsfjord inne i sin verste Brann-periode

 2. Austin: - Vi lot oss kanskje lure

 3. Tror Brann kan vinne resten

 4. Årst: - Ingen avklaring

 5. Man Utd den mest populære klubben? Ikke på Facebook

 6. Blogg: Brann i fritt fall

 7. Børufsen: - Lyste av hele laget

 8. Start snudde etter sjokkåpningen

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking126332213921
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien