Fotball

Molde-spillere benket da Island jublet for play off

Per-Mathias Høgmo må vente på sin første seier.

sz6b3741.jpg
  • Lars Anders Vestad

Norge-Island 1-1:

ULLEVALL (rbnett.no): Verken Martin Linnes eller Vegard Forren fikk vise seg frem i den siste VM-kvalifiseringskampen på Ullevaal tirsdag kveld.

Fra benken fikk Molde-spillerne se et Norge-lag som havnet under tidlig i 1. omgang, men som spilte seg inn igjen i kampen og utliknet ved Daniel Braaten da halvtimen var spilt.

Norge hadde ikke annet enn æren å spille for i tirsdagens kamp, men for Island var situasjonen en annen. Uavgjort på Ullevaal, og Sveits-seier hjemme mot Slovenia, sørget for at blåtrøyene nå er klare for play off til VM-sluttspillet i Brasil.

Sovende forsvar

Kort tid etter at Daniel Braaten og Stefan Johansen hadde tatt avspark foran nesten tomme Ullevaal-tribuner, fikk Norge en god mulighet til å ta ledelsen mot play off-jaktende Island. Et frispark fra Johansen fant Tore Reginiussen, som var helt alene på bakerste stolpe. Stopperen headet ballen inn i farlig posisjon foran mål, men dessverre var ingen på plass for å forlenge den i mål.

Norge trykket motstanderen godt i åpningen på Ullevaal,og skapte flere muligheter. Til tross for dette, var det Island som tok ledelsen i kampens 12. minutt. Verken Brede Hangeland eller Tore Reginiussen hang med på notene da Kolbeinn Sigthorsson ble spilt gjennom, og foran mål var angriperen iskald. Han sendte ballen enkelt til høyre for Rune Almenning Jarstein og i mål — til ellevill jubel fra det tallrike bortepublikummet.

Flott angrep

Island tok ledelsen, men Norge fortsatte å føre kampen. Etter flere nesten-angrep, lyktes det for det norske spillerne da det var spilt 30 minutter. Per Ciljan Skjelbred fikk ballen ute til høyre, og tuppet den over en motspiller og til Daniel Braaten, som kom i full fart mot mål.

Norge-angriperen brukte deretter muskelkraft til å holde unna Island-forsvareren, før han satte ballen forbi den utrusende keeperen og i mål. 1-1 sto seg til pause.

58 minutter var spilt da en kjempeprestasjon fra Rune Almenning Jarstein hindret scoring for gjestene. Birkir Sævarsson spilte gjennom Eidur Gudjohnsen til høyre i 16-meteren. Veteranen vendte vekk Reginiussen og sendte ballen i retning det lengste hjørnet, men Viking-keeperen var ute i full strekk og slo den til corner.

Norge satte inn Valon Berisha, Mohammed Abdellaoue og Frode Johnsen utover i 2. omgang, men til tross for klart mest ballbesittelse, ble de aldri særlig farlige foran mål.

Tomme tribuner

I stedet var det Island som kom nærmest. I kampens 87 minutt ble Kolbeinn Sigthorsson satt opp i glitrende posisjon på 15 meters hold. Med venstrefoten sendte han avgårde et hardt skudd, men dessverre for Island gikk ballen like over tverrliggeren.

Dermed endte det 1-1 foran 6796 (!) tilskuere på Ullevaal stadion.

Les mer om

  1. Fotball-VM
  2. Herrelandslaget fotball
  3. Islands herrelandslag fotball