Fotball

Supersigneringen sprudlet igjen da Liverpool klatret til 2. plass

Mohamed Salah har vært en åpenbaring i Liverpool, som fortsetter storspillet.

Mohamed Salah er i storform for Liverpool. Mot West Ham ble det ny scoring og målgivende.
 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

LIVERPOOL - WEST HAM 4–1

– Jeg er svært godt fornøyd med gjennomføringen vår. Vi scoret fantastiske mål og skapte mange sjanser, og det mot et lag under ledelse av David Moyes. Hans lag er alltid godt organiserte. I dag har jeg ingenting å være kritisk til, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp etter 4–1 mot West Ham.

Siden Manchester United ikke spiller før søndag (hjemme mot Chelsea) hadde Liverpool en gylden mulighet til å gå opp til 2. plass i Premier League bak suverene Manchester City.

Og Liverpool gikk som ventet ut i hundre hjemme på Anfield. Drøye to minutter var spilt da Mohamed Salahs forsøk gikk i stolpen via West Ham-keeper Adrian.

West Ham var ikke ufarlige de heller. Kvarteret var spilt da en vakker lobb fra Marko Arnautovic gikk i tverrligger via Liverpool-keeper Loris Karius.

Les også

Tung beskjed for Liverpools trønderske talent: – Sesongen er over

Can-heading

Arnautovic og West Ham hadde et par sjanser til, men det var fortjent da Liverpool tok ledelsen etter 29 minutter ved Emre Can.

Tyskeren stanget inn hjørnesparket fra Salah da West Ham-forsvaret så ut til å være mest opptatt av å stanse Virgil van Dijk.

Emre Can hopper til værs etter å ha headet inn 1–0 etter en corner.

West Ham var absolutt med i kampen, men gjestene fikk den verst tenkelige åpningen av 2. omgang. Liverpool gikk nemlig opp i 2–0 ved Mohamed Salah etter 51 minutter.

Avslutningen inne i feltet var iskald etter herlig, oppofrende forarbeid av Alex Oxlade-Chamberlain. Men det er Salah som igjen stjeler overskriftene. Egypteren har hatt en fantastisk sesong etter overgangen fra Roma i fjor sommer.

Salah har nå scoret 31 mål denne sesongen. Det er like mye som Luis Suarez på sitt beste.

– Jeg elsker å se «Mo» sitt brennende ønske etter å score mål, sier manager Klopp.

Les også

Når Klopp og Solskjær møtes, snakker de alltid om én scoring

Her setter Salah inn 2–0-målet for Liverpool.

Raknet

Nå raknet det for West Ham, og Roberto Firmino satte inn 3–0 etter 57 minutter. Can sendte et nydelig fremspill, og keeper Adrian prøvde å komme først på ballen. I stedet var det Firminho som flikket ballen mellom beina på keeper.

Innbytter Michail Antonio hadde bare vært på banen i et minutts tid da han reduserte til 3–1, men Liverpool hadde god kontroll og hadde mer enn nok sjanser til å øke ledelsen.

Og øke ledelsen gjorde de etter 77 minutter, da Sadio Mané ekspederte et innlegg fra venstre i mål.

Med seieren er Liverpool oppe på 2. plass med 57 poeng, som er 15 bak Manchester City. Manchester United er poenget bak Liverpool, men de tar tilbake 2. plassen med seier mot Chelsea søndag.

– Det er hyggelig å være på 2. plass, men ikke noe mer enn det. Vinner United søndag er det de som er nummer to. Det viktige for oss var å ta de tre poengene, sier Jürgen Klopp.

PS: Joshua King klarte ikke å komme på scoringslisten, men var en sterk bidragsyter da Bournemouth reddet 2-2 hjemme mot Newcastle.

Lørdagens resultater: Leicester – Stoke 1-1, Bournemouth – Newcastle 2-2, Brighton – Swansea 4-1, Burnley – Southampton 1-1, Liverpool – West Ham 4-1, West Bromwich – Huddersfield 1-2. Senere kampstart: Watford – Everton (18.30).

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  Hvis de liker Paradise City, hvorfor bygger de ikke den da?

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5