Fotball

Trolig ingen Brann-overgang for Herrem

Skade gjør at en overgang i dette overgangsvinduet mest sannsynlig uteblir.

INGEN OVERGANG: Geir André Herrem har vært på blokken hos flere eliteserieklubber denne sesongen. Nå ser det ut som at det ikke blir noen overgang for superspissen i dette vinduet. Ørjan Deisz

 • Benedicte Andersen Bakken

Brann ser seg rundt etter forsterkninger i overgangsvinduet i sommer, og torsdag hadde klubben costaricaneren Mynor Escoes med på treningsfeltet på stadion. Klubben lukter på offensive forsterkninger, og et av navnene som har dukket opp på Brann-radaren denne sesongen er Åsane sin superspiss, Geir André Herrem.

— Han er en av flere spillere vi vet om og følger med på. Vi har selvsagt sett han en del fordi vi ser mange av Åsane sine kamper. De har mange gode spillere som vi følger tett. Vi utelukker ingenting i dette vinduet her. Det er åpent i tre uker til, så vi får bare se om det blir en realitet, forteller Branns sportssjef, Rune Soltvedt etter torsdagens trening.

Les også

Slik var Escoes første Brann-trening

Les også

Derfor shopper Brann på Costa Rica

(Krever innlogging)

Sliter med skade

Selv om Brann ikke utelukker noe, kan en overgang i dette overgangsvinduet virke usannsynlig. Superspissen som står med 11 mål for de oransjekledde denne sesongen, er for øyeblikket ute med skade.

— Han har en strekk i leddbåndet på innsiden av kneet. Det dumme med det er at det er en tidkrevende skade, så han kommer i hvert fall til å være ute de neste to ukene. Så får vi ta det der ifra og se hva som skjer. Det positive er at han er i aktivitet igjen, forteller trener Kjetil Knutsen.

Hva med en eventuell overgang til Brann?

— Herrem kommer nok ikke til å bli hentet i dette vinduet. Det er ingen som henter en skadet spiller.

Les også

Her er den hemmelige giveren som fikk Braaten til Brann

(Krever innlogging)

Ny spiss til Åsane

Onsdag kveld ble det klart at Øystein Myrkaskog fra Førde har signert en låneavtale med Åsane ut 2016-sesongen. Angrepsspilleren trente med Brann tidligere i sommer under treningsleir i Florø, men noe Brannkarriere ble det ikke denne gang. Det formelle er på plass og 27-åringen er klar for spill allerede førstkommende søndag når Åsane møter KFUM Oslo hjemme på Myrdal.

— Vi har jobbet lenge med det. Han har vært uheldig hvor skader har ødelagt for ham og gjort at han ikke har spilt på et høyere nivå tidligere. Han har jobbet hardt og det er imponerende hvordan han har kommet tilbake. Det er en spiss med en del ekstremkvaliteter. Han har bra fart, er sterk som en okse og har både en god venstre- og høyre fot, skryter Knutsen.

Les også

Nå har idrettsparet blitt foreldre

Erstatning for Herrem

Myrkaskog har scoret seks mål på 13 kamper hittil i denne sesongen for Førde. Nå blir han lagkamerat med en av 1. divisjons toppscorere. Med Herrem ute med skade, var det ekstra viktig å få offensive forsterkninger i dette overgangsvinduet.

— Vi er veldig spent, men samtidig er vi tålmodig. Vi er veldig glad for å ha fått han inn i gruppen, særlig nå som Herrem er skadet. Vi må ha konkurranse og spisser som komplimenterer hverandre, sier Knutsen.

Tidligere denne uken meldte Åsane om kjøpet av Mohammed Fuseini og Sondre Flem Bjørshol. Selv om klubben så langt har forsterket laget med tre spillere i løpet av dette overgangsvinduet utelukker ikke Knutsen at det kan komme flere tilskudd til klubben før vinduet stenger.

— Vi er på markedet i forhold til en eller to til. Vi er fornøyd med det vi har klart å få til i dette vinduet til nå, og de forsterkningene vi har gjort i dette vinduet til nå er ekstremt viktig. Vi startet opp etter sommeren med 13 tilgjengelige spillere, så det er viktig å få inn ny energi i gruppen, komplimentere stallen og øke konkurransesituasjonen i forhold til kamp og trening, sier Knutsen.

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Åsane Fotball
 3. SK Brann

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Mjelde om Åsanes målgarantist: – Han har det lille ekstra

 2. FOTBALL

  Han kan bli Branns nye spiss

 3. FOTBALL

  Mjelde vil innprente Branns gullfotball i Åsane

 4. FOTBALL

  Denne spilleren kan bli ny spiss i Brann

 5. FOTBALL

  Aalesund tester ny spiss

 6. FOTBALL

  Brann-spiller kan bli Åsane-kaptein