Fotball

Laber Huseklepp-interesse fra sponsorene

<p>Branns sponsorer er skeptiske til å finansiere Erik Huseklepps lønn.</p>

Erik Huseklepp
  • Christer Sævig

Erik Huseklepp kan bli fristilt av Portsmouth i løpet av kort tid, men om han kommer gratis vil han likevel koste millioner i drift. Penger Brann verken sitter på, eller har i sitt budsjett.

BT har spurt flere av Branns støttespillere om de kunne tenke seg å bidra til å dekke deler av lønnen til landslagsspilleren, om det skulle dukke opp en henvendelse fra Sportsklubben. Svarene er ikke oppløftende:

  • Følg Viking — Brann direkte her fra kl. 18.00!

- Lykke til

— Vi ville nok bare ønsket lykke til. Vi har ikke mer å bidra med. Selvfølgelig er vi lydhøre til Brann, men jeg tror ikke vi kunne blitt med på noe slikt, nei, sier Morten Ågnes, direktør for marked og informasjon i NexGenTel.

Tirsdag sa Huseklepp at han måtte begynne å se seg om etter andre klubber, ettersom Brann ikke har penger til å hente ham. Den nybakte pappaen vil vekk fra skakkjørte Portsmouth og hjem til Bergen igjen. Da må han belage seg på et stort lønnskutt i forhold til det han har i England, men han vil nok suse rett inn i lønnstoppen i Brann.

Brann største sponsor, Sparebanken Vest, har stor sans for Huseklepps kvaliteter, men tviler på at de kan bla opp noen ekstra sponsorkroner.

— Det ville vært veldig synd om Huseklepp går til en annen norsk klubb, for han ville garantert løfte interessen rundt Brann. Jeg skal ikke utelukke noe helt, og vi vil høre på Brann, men vi har hatt en policy på kun å sponse på det forretningsmessige, ikke sportslige prosjekter, sier viseadministrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth.

- Helt feil

I forrige uke skrev Bergensavisen at Brann hadde bakt inn i Tomasz Sokolowskis prestasjonsbaserte lønn i en sponsoravtale med Møllerens. Men hvor stor del av kaken som havner hos midtbanespilleren, er en hemmelighet. Bedriften utelukker ikke flere slike avtaler.

— Men da må henvendelsen komme fra Brann og ikke BT. Vi er alltid imøtekommende for å høre hva de har å si, sier Jan Erik Eikeland, salgs- og markedsdirektør i Norgesmøllene.

Boligleverandørene i JM har konkrete ingen planer om å sikre Erik Huseklepps retur til Stadion. De vil aldri blande seg i Branns sportslige satsinger.

— Slike avtaler har vi sagt nei til tidligere. Og forretningsmessig vil det være helt feil av oss å gå ut og si at vi vil betale lønnen til en av Branns spillere. Å gå inn å sponse på det sportslige plan, synes jeg generelt er en merkelig måte å gjøre ting på for store bedrifter. Det ville vært en feil innblanding fra vår side, sier Yngve Fløisand, JMs avdelingsleder i Bergen.

- Brann må ha de budsjettrammene de har, så får de heller skaffe flere sponsorer. Hvis de kommer nå og spør om vi kan hjelpe , synes jeg det er litt merkelig, legger han til.

Hardball følger med

Hva så med investorene? Jo da, Hardball utelukker ingenting. De har sittet på sidelinjen de siste årene, i en tid hvor profiler har forlatt Brann gratis. De sier de er innstilt på å hjelpe Brann i fremtiden, kanskje også med Huseklepp.

- Vi følger situasjonen med Huseklepp og avventer videre utvikling. Hardball har et godt samarbeid med Brann, og det ønsker vi å fortsette med , sier Eivind Lunde.

Light-versjonen Softball har som formål å bidra med lokale og unge spillere til Brann. De melder om midler til Brann i et eventuelt spleiselag for å få Huseklepp tilbake.

— Huseklepp er ung og lokal i våre øyne. Vi kan stille midler til disposisjon siden vi ikke har andre spillere på blokken. Det finnes noen hundre tusen. Vi synes det er viktig å få Huseklepp hjem, sier Softballs Marius Larsen. Problemet der er at det kun holder til noen måneders drift av Huseklepp.

Følg Viking - Brann direkte her fra 18.00:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien