Fotball

Hallén: - Ingen negative reaksjoner fra styret

Fotballpresidenten og Kjetil Siem har et enstemmig NFF-styre bak seg for Drillo-håndteringen.

  • Kjetil Flygind

ULLEVAAL (Aftenposten.no): Onsdag kveld kom fotballpresident Yngve Hallén ut fra styremøtet i Norges Fotballforbund med tillit fra medlemmene i forbundsstyret for sin innsats i forbindelse med skiftet av landslagssjef.

Tidligere på kvelden kom pressemeldingen fra NFF hvor det slås fast at det var et samlet styre som sto bak vedtaket om å bytte ut Egil «Drillo» Olsen med Per-Mathias Høgmo.

Derfor ble også styremøteprotokollen fra møtet 26. september godkjent.

Føler tillit

Etter møtet onsdag kveld ble det også kjent at styret var fornøyd med måten Siem og Hallén håndterte saken i ettertid.

— På styremøtet i dag har vi hatt en gjennomgang av hele saken, vi har vært gjennom hele hendelsesforløpet og har et klart bilde av hva som har skjedd. Det har vært mye støy, akkurat der tror jeg alle parter har noe å lære. men vi har vedtatt protokollen fra forrige møtet, enstemmig, og vi er tilfredse med måten vi har håndtert denne saken på. Vi har full tillit i forbundsstyret, og det er full enighet om alt , sier Yngve Hallén.

Advokatmat

Selv om det har blitt hevdet at det var personer i styret som var i mot Drillo-fjerningen og måten dette ble håndtert på i etterkant, tilbakeviser Hallén et splittet styre.

— Det har ikke kommet noe konkret punkt på hva som kunne vært gjort annerledes. Ikke bare har vi tillit, men vi føler også veldig tillit. Det har heller aldri vært Kjetil Siem og Yngve Hallén mot resten, sier sistnevnte og smiler.

Begge har tatt selvkritikk for måten saken endte og bråket som fulgte i kjølvannet. Dette går spesielt på kommunikasjon. Drillo på sin side tok bladet fra munnen i et lengre intervju med TV 2 hvor han gjorde det helt klart at han opplevde å ha fått sparken.

Noe som i utgangspunktet strider mot mandatet Siem/Hallén fikk ettersom trenerskiftet skulle skje basert på frivillighet fra Egil Olsen.

Saken er nå så betent at Egil Olsen har engasjert advokat i saken. I et brev til NFF, som også forelå styremedlemmene i forkant av gårsdagens styremøte, kommer flengende kritikk av måten Drillo opplever saken løst. Dermed kan saken ende med et juridisk etterspill.

— Jeg kan bekrefte at vi har mottatt et brev fra Egil Olsens advokat, og vi skal besvare advokaten. Hva de ønsker svar på skal vi ta med advokaten og ikke i media, sier kommunikasjonsdirektør i NFF, Svein Graff.

- Frykter du at denne saken kan havne i retten?

— Det er stilt en del spørsmål i det brevet som er sendt, og det tror jeg vår advokatfullmektig svarer greit på knyttet til det, i det brevet, svarer Hallén.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier til Aftenposten at han ikke var til stede på Ullevaal i går for å svare på spørsmål rundt sin egen rolle i trenerskiftet:

— Dette var et møte som har vært planlagt lenge, jeg ble kalt inn for å orientere om mine sportslige tanker, og det var en fin orientering. Jeg ble ikke kalt inn for å svare for meg i forbindelse med ansettelsen av ny landslagssjef, sier Høgmo.

Les også

  1. Enstemmig NFF-styre bak Drillo-fjerning

  2. Klubbene slåss om Skottland-kampen

  3. Solbakken: - Stilskiftet på landslaget ble for kraftig

  4. Drillo-saken blir advokatmat

  5. 19,5 mill. i forskjell på EM-gull og PL-spill

  6. - Legg landskampen til Bergen og slipp inn folk gratis

  7. Solbakken går for tredjeplass

  8. Høgmo etter NFF-møtet: - Ikke innkalt for å stå skolerett

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball