Vardy scoret to, Leicester stormer mot seriegull

Med to mål sørget Jamie Vardy for 2-0-seier for ustoppelige Leicester.

20 MÅL: Jamie Vardy jubler etter å ha satt inn 1-0 for Leicester på Stadium of Light.
  • Roar Lyngøy

– Fansen må fortsette å drømme, men vi må bare fortsette å være konsentrerte. Nå har vi to tøffe hjemmekamper, og Champions League er på bordet. Vi har ikke oppnådd noe ennå, sier Leicester-trener Claudio Ranieri ifølge BBC etter kampen.

Utgangspunktene kunne ikke vært mer forskjellige for disse to lagene før kampen. Sunderland lå på nedrykksplass, fire poeng bak Norwich på trygg grunn, mens Leicester var opptatt av å øke sin serieledelse ned til Tottenham.

Leicester-manager Claudio Ranieri varslet før kampen at han så for seg en batalje og lite vakker fotball. Halvspilt var det målløst på Stadium of Light.

Vardys nummer 20

Leicester har hatt for vane å vinne 1-0 denne sesongen, og det ville vært et glimrende resultat også søndag.

Og etter 66 minutter kom målet. Selvsagt var det Jamie Vardy som scoret.

Danny Drinkwater slo en langpasning som sendte Vardy igjennom, og alene med Sunderland-keeper Vito Mannone var Vardy iskald.

Sunderland-manager Sam Allardyce var langt ifra fornøyd med hvordan hans lag slapp inn 1-0-scoringen.

– Jeg kan ikke akseptere hvordan vi slapp inn det første målet. Vi tillot Vardy å spille på hans styrker, sier Allardyce.

Desperat Sunderland

Nå var det bare om å gjøre å holde ut for Leicester. Et poengdesperat Sunderland-lag gjorde det de kunne for å få utligningen, men Kasper Schmeichel holdt Leicester-buret rent igjen til tross for et par store Sunderland-sjanser. Innbytter Jack Rodwell kom helt alene, men banket ballen over mål.

Også Leicester hadde flere store sjanser. Fem minutter på overtid satte Vardy inn 2-0, hans 21. mål for sesongen. Vardy har kun Tottenhams Harry Kane (22 mål) foran seg på toppscorerlisten i Premier League.

Med 2-0-seieren er Leicester oppe i fenomenale 72 poeng. Det er hele 10 poeng foran Tottenham på 2. plass før Spurs sin kamp mot Manchester United senere søndag.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk