Fotball

Ajer blir i Start: - Akkurat nå føler jeg at Start er det riktige

Etter en samtale med Steinar Pedersen har Kristoffer Ajer (17) bestemt seg for å bli i Start, inntil videre.

TRENER MYE: Kristoffer Ajer har stort sett trent tre timer hver dag i julen. Søndag var han på tredemøllen på Sparebanken Sør Arena.
  • Pål W. Jørgensen

KRISTIANSAND: — Jeg har vurdert hva jeg skal prioritere fram til sommeren, om det er en bedre treningshverdag eller en kamparena med Start i eliteserien. Akkurat nå føler jeg at Start er det riktige, sier Kristoffer Ajer (17) til Fædrelandsvennen.

Dermed tyder alt på at sørlendingene får beholde sin juvel i hvert fall en halv sesong til. Mye av grunnen til det er at Starts nye hovedtrener heter Steinar Pedersen. Det var etter et møte mellom Pedersen og Ajer-familien lørdag at det ble konkludert med at Ajer legger mulig proffopphold på is - inntil videre.

— Det er jeg veldig glad for. Jeg planlegger med Kristoffer i 2016, sier Steinar Pedersen.

— Jeg kjenner Steinar godt og hadde ham som trener i Lillestrøm. Jeg vet hva han står for, vi kommer til å trene knallhardt fremover og vi får en trener som er knallgod på å motivere. Det er ikke sikkert jeg hadde vurdert slik jeg gjør om det hadde vært en annen trener som tok over, sier Ajer.

Les også

  1. Start signerte høyreback

  2. Hollingen klar for Start

Start-direktør Even Øgrey Bransdal innrømmer at Ajers beslutning har to sider. Sportslig er det gull for klubben.

Tviler på at forlengelse av kontrakten

— Han er en av våre viktigste spillere i en alder av 17 år. Det sier sitt, sier Brandsdal.

Den andre siden er det forretningsmessige. Med kontrakt som løper ut 2016 vil Ajers verdi synke for hver dag som går. Selger de ham i vinter får de trolig mer om han går til sommeren, og Ajer svarer dette på om det er aktuelt å forlenge kontrakten:

— Det er nok ikke veldig aktuelt.

Brandsdal innrømmer at klubben også tenker penger når det gjelder Ajer.

— Vi ønsker selvsagt å bli kompensert den dagen han går, sier Bransdal.

- Håper dere å forlenge kontrakten med Ajer?

— Vi har en fin og tett dialog, så får vi se hva som er mulig, svarer Start-direktøren, som ikke er overrasket over at Ajer blir inntil videre.

— Vi har ikke fått noen konkrete henvendelser på ham. Den dagen det skjer får vi ta en ny vurdering sammen med spilleren.

Kun ti uker til seriestart

Mandag klokka 13.00 møter Ajer og resten av spillerne til årets første trening. Det blir også Steinar Pedersens første trening som hovedtrener for Start.

— Jeg gleder meg. Det blir godt å komme i gang, sier Start-treneren.

Ajer forventer at laget løfter seg, og at det kommer forsterkninger.

— Jeg forventer at alle kommer i god form, og jeg går ut i fra at det etter hvert kommer spillere som forsterker laget. Uansett skal vi klare å heve oss fra i fjor. Det går mye på selvtillit, og det er utrolig hva det kan gjøre med en spillergruppe, sier Ajer, som tror det blir hardkjør. Om drøye to måneder er det seriestart. Start åpner mot Lillestrøm 11.mars, i den tidligste seriestarten i Norge noensinne.

— Det er bare ti uker til serien starter, så det gjelder å få trent mye og godt. Når seriestarten er så tidlig så må vi bruke januar og februar fornuftig. Vi må trene både hardt og bra, understreker Pedersen.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. IK Start
  3. Kristoffer Ajer