Fotball

Stabæk vedtar ikke foreleggene

<p>Velger å møte i retten.</p>

Bekkestua 20120514.Daglig leder i Stabæk fotball, Hallgeir Åndal, sier klubben er i sorg etter at den 22 år gamle fotballspilleren Tor Marius Gromstad ble funnet død mandag.Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • 100% Sport
Bekkestua 20120514.Daglig leder i Stabæk fotball, Hallgeir Åndal, sier klubben er i sorg etter at den 22 år gamle fotballspilleren Tor Marius Gromstad ble funnet død mandag.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Verken Stabæk Fotball eller Stabæk Fotball AS vedtar foreleggene i overgangssaken, opplyser klubben.

Statsadvokaten i Oslo opplyste onsdag at politiet er bedt om å utstede forelegg overfor både Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS i saken som omhandler Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i fjor. Dagen etter varslet bærumsklubben at den ikke vil vedta foreleggene.

Verken Stabæk Fotball eller Stabæk Fotball AS er kjent med noen faktiske forhold som kan underbygge de alvorlige anklagene i gjerningsbeskrivelsen som ligger til grunn for beslutningen om foretaksstraff og tiltalebeslutning mot klubbens ansatte og tillitsvalgte , skriver Stabæk i en pressemelding.

– Selv om saken har vært en meget stor belastning for klubben og våre samarbeidspartnere det siste året, og som vi derfor svært gjerne skulle legge bak oss, kan vi ikke vedta foreleggene.

Saken kommer nå til å bli oversendt tingretten for berammelse av hovedforhandlinger.

Fire tiltalt

Onsdag ble det også kjent at fire personer er tiltalt i saken. Det gjelder tidligere styreleder Lars Holter Sørensen i Stabæk Fotball AS, sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styremedlem Tor Q. Aaserød i Stabæk Fotball AS og tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga Fotball.

Alle fire er tiltalt for grovt bedrageri, mens for Vålerengas tidligere sportsdirektør er det også tatt ut et subsidiært tiltalepunkt for grovt heleri, som gjelder det samme forholdet. De risikerer inntil seks års fengsel.

Saken mot tidligere styreleder Erik Loe i Stabæk Fotball ble henlagt etter bevisets stilling.

Gunnarsson-overgang

Veigar Páll Gunnarsson ble i fjor solgt fra Stabæk til Vålerenga for 1 million kroner selv om Rosenborg bød mer for islendingen. Samtidig solgte Stabæk en opsjon på den da 15 år gamle Herman Stengel til Vålerenga.

Politiet mener bærumsklubben gjorde dette bevisst for å unngå å måtte betale penger til franske Nancy, som skulle ha 50 prosent av en salgssum for Gunnarsson

(NTB)

Les også

 1. Overgangssaken for retten i august

 2. NFF på kildejakt etter påstått lekkasje

 3. En sak om lekkasjeeller om bedrageri?

 4. Tiltalt, men fortsetter i jobben

 5. Fire tiltalt i overgangs-saken: - Uholdbart og meget overraskende

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Rosenborg27127853391443
5Kristiansund27134103539-443
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien