Fotball

Karantenekongene

<p>Maurice Ross og Pape Pate Diouf er de første som må sone mer enn to kamper i år.</p>

Fotball04. August 2008TippeligaenMolde fk - Aaalesund fk 0 - 0pape pate diouf - moldemame biram diouf - moldeFoto: Richard Brevik , Digitalsport Foto: Dgitalsport

  • Espen Sletvold

Norges Fotballforbunds Disiplinærutvalg ila i dag Moldes Pape Pate Diouf og Vikings Maurice Ross en karantene på tre kamper , etter at de ble utvist i søndagens 3-3-kamp mellom Viking og Molde.

Slag og spark

Diouf for en albue mot Nicolai Stokholm uten at balllen var i nærheten, og Ross for det han kaller en kråkfot, men disiplinærutvalget anser som et spark — også det uten at ballen var i nærheten.

— Slag og spark er i utgangspunktet sidestilt, men vi kan selvfølgelig vurdere alvorlighetsgraden, sier leder i disiplinærutvalget Einar Bergum til Aftenbladet.no.

- Tre kampers karantene er imidlertid helt etter retningslinjene i slike tilfeller, presiserer Bergum.

En gjennomgang av de suspensjonene som er gitt i år, viser at Ross og Diouf er de første spillerne som blir straffet så strengt denne sesongen. I alt er det delt ut 28 røde kort. 13 av disse har kommet som en resultat av to gule, som ytterst sjelden fører til mer enn én kamps karantene.

15 direkte røde

Hele 15 røde kort har imidlertid kommet uten at et gult er delt ut i forkant. Av disse utviste spillerne, er det bare fem spillere som har måttet sone mer enn én kamp. Lillestrøm-spillerne Khalid Mouehli, Karim Essediri og den tidligere Rosenborg-spilleren Yssouf Koné måtte alle stå over to kamper etter sine forseelser.

Mouehli fikk sine to kamper for å ha slått til Anthony Annan. I utgangspunktet skulle slaget ha gitt tre kamper, men disiplinærutvalget anså det at han ble provosert av Annan som en formildende omstendighet. Diouf og Ross hevder også at de ble provosert i forkant av sine utvisninger. I Dioufs tilfelle er imidlertid ikke den angivelige provokasjonen rapportert inn av dommer Tom Henning Øvrebø. Når det gjelder Ross så har ikke Viking forsøkt å få straffen redusert på grunn av det skotten mener var en provokasjon.

Essedir i fikk sine to kamper etter å ha havnet i klammeri med HamKams Vegar Bjerke. Bjerke ble også utvist, men slapp med én kamp. Yssouf Koné er den eneste spilleren som har pådratt seg to kamper etter en takling. RBK anket straffen, men disiplinærutvalget synes måten han viste knotter på i taklingen av Kjetil Wæhler kvalifiserte til to kamper.

Bojan Zajic er den eneste spilleren som har fått direkte rødt kort uten å få karantene. Dommer Svein-Erik Edvartsen innrømmet at han hadde gjort feil i å vise ut VIFs serber etter å ha sett tv-bildene av det han trodde var en albue.

PS! HamKams Leonardo da Silva ble ikke utvist, men fikk to kampers karantene for den mye omtalte, bevisste eller uaktsomme, nedskallingen av Fredrikstad Agbar Barsom. John Pelu ble heller ikke utvist mot Viking, men NFF ville at RBK-spilleren skulle sone to kamper for å ha filmet seg til straffespark. Doms- og sanksjonsutvalget valgte imidlertid å frifinne svensken.

Utvisninger og karantener

Disse har fått direkte rødt kort i år:

2. Serierunde

FFKs Abgar Barsom river ned Moldes Brian Waltrip som bakerste mann. Må sone én kamp

LSKs Khalid Mouehli dytter Stabæks Anthony Annan som provoserer ved å ikke gi fra seg ballen . Derfor slipper Mouehli unna med to kamper.

3.Serierunde

RBKs Bjørn Tore Kvarme river overende FFKS Hans Erik Ramberg i straffefeltet. Må sone én kamp.

4. Serierunde

RBKs Yssouf Koné viser knottene i en takling på VIFs Kjetil Wæhler. Må sone to kamper.

HamKams Juha Pasoja river ned Diego Silva som bakerste mann. Må sone én kamp.

6. Serierunde

AaFKs Benjamin Kibebe feller Lyns Kim Holmen på vei gjennom. Må sone én kamp.

7. seriereunde

VIFs Dan Thommasen river ned Thorstein Helstad på vei gjennom. Må sone én kamp.

8. Serierunde

Moldes Vegard Forren feller RBKs Yssouf Koné som er på vei gjennom. Må sone én kamp.

9. Serierunde

Vikings Thomas Myhre river ned Steffen Iversen som bakerste mann. Må sone én kamp.

15. serierunde

LSKs Karim Essediri og HamKams Vegar Bjerke er i klammeri. Essediri må sone to kamper. Bjerke slipper med én.

Dommer Svein-Erik Edvartsen tror VIFs Bojan Zajic planter albuen i ansiktet på TILs Tommy Knarvik. Etter å ha sett tv-bildene innrømmer dommeren at han så feil. Zajic slipper å sone.

19. serierunde

TILs Miika Koppinen er som bakerste mann i duell med Kim Holmen som faller. Uvisst om finnen gjør noe ulovlig, men dommeren vurderer det slik. Må sone én kamp.

Moldes Pape Pate Diouf planter albuen i ansiktet på Vikings Nicolai Stokholm. Hevder han ble provosert av dansken. Må sone tre kamper.

Maurice Ross klipper ned en Molde-spiller midt på banen uten at ballen er i nærheten. Må sone tre kamper.

Les også

  1. Koppinen får karantene

  2. Streng straff for Ross

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86111741319
2Molde8521189917
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Viking74031414012
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien