Fotball

Håper å spille EM-kvalifisering i høst

Steffen Hagen (28) får sjansen til å spille seg inn i den norske troppen som skal ut i EM-kvalifisering i høst.

PÅ LANDSLAGET: Kristiansanderen Steffen Hagen er tatt ut i den norske landslagstroppen som skal møte De forente arabiske emirater på Viking stadion i Stavanger 27. august.
 • Arild Sandvik

OSLO : Tirsdag offentliggjorde landslagssjef Per Mathias Høgmo troppen til privatlandskampen mot Emiratene i Stavanger 27. august. Den består kun av spillere fra hjemlig serie, og kristiansanderen Hagen, som spiller for Odd, var den eneste sørlendingen som fikk plass.

— Lå i kortene

— Det lå vel litt i kortene ettersom det bare er spillere fra norsk serie som er tatt ut. Men det er helt klart en bekreftelse på at jeg har levert bra i år. Veldig hyggelig, sier Hagen.

Les også

Martin Ødegaard (15) tatt ut på landslaget

Nå kan sørlendingen få sin andre kamp med flagget på brystet. Debuten kom i januar 2012, da han spilte 90 minutter i 1-0-seieren mot Thailand. Nå får formspilleren sjansen til å spille seg inn i troppen som har mange viktige kamper utover høsten.

— Jeg tror sjansene for å få spille mot Emiratene er gode, og målet er selvsagt at jeg skal gjøre det så bra at jeg får bli i troppen også når utenlandsproffene kommer tilbake. Jeg har veldig lyst til å bli med og spille EM-kvalifisering senere i høst, sier Hagen.

EM-kvalifisering

Under en pressekonferanse mandag 25. august vil Høgmo presentere troppen til privatkampen mot England 3. september og åpningskampen i EM-kvalifiseringen mot Italia 9. september.

Hagen er i sitt livs form. Han er kaptein på et Odd-lag som flyr om dagen. De har ikke tapt på 15 kamper i eliteserien, og utfordrer Molde om seriegullet. De er i semifinalen i cupen.

— Vi har vært veldig gode som lag over tid, og du kan nok si at jeg er i mitt livs form. Har spiller med selvtillit, har mer erfaring enn før og er tryggere i det jeg gjør. Dessuten har jeg nok blitt mer tydelig og tar mer ansvar, sier Hagen, som kan bli årets spiller både hos VG og TV2

- Norges beste midtstopper

Han er topp tre på begge spillerbørsene – best rangert av alle forsvarsspillerne i eliteserien. På TV2s spillerbørs har han tre åttere på rad og ligger på 2.plass. I VG er han tredjemann. Her har han 7,33 i snitt på de tre siste kampene.

Les også

Skullerud: - Dette er fantastisk

Etter toppkampen mot Strømsgodset for et par uker siden sa Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey følgende:

— Det er ikke lett når vi spiller mot Norges beste midtstopper.

I troppen mot Emiratene ble det også funnet plass til Strømsgodsets Martin Ødegaard (15) som dermed er tidenes yngste spiller i en norsk A-landslagstropp.

Hele troppen mot Emiratene:

Rune Almenning Jarstein - Hertha Berlin

Ørjan Håskjold Nyland - Molde

André Danielsen - Viking

Mohamed Elyonoussi - Molde

Per Egil Flo - Molde

Vegard Forren - Molde

Thomas Grøgaard - Odd

Fredrik Gulbrandsen - Molde

Steffen Hagen - Odd

Yann-Erik de Lanlay - Viking

Martin Linnes - Molde

Marcus Pedersen - Brann

Morten Gamst Pedersen - Rosenborg

Tore Reginiussen - Rosenborg

Jone Samuelsen - Odd

Harmeet Singh - Molde

Alexander Søderlund - Rosenborg

Fredrik Ulvestad - Aalesund

Martin Ødegaard - Strømsgodset

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Væromslag skaper trøbbel i Oslo: Branner, vann i veien og trær som velter

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5