Fotball

Brann-treneren: - Må vinne kamper for å utløse potensialet i Bergen

Brann-trener Lars Arne Nilsen om den tøffe sesongen han tror ligger foran.

USIKKER PÅ NIVÅET: Brann-trener Lars Arne Nilsen mener å se fremgang i Brann, men sier han er usikker på hvor godt laget er. FOTO: Zack Wittman.

 • Øystein Vik

BRADENTON , USA: Fredag spiller Brann årets andre treningskamp. Motstander er svenske Jönköping. Mandag vant Brann 2–1 over Elfsborg i det som var kampdebuten i 2016. Etter kampen snakket Nilsen om at det var viktig å vinne, noe som ikke alltid er temaet etter treningskamper. Etter torsdagens trening gjentok Nilsen ønsket om å vinne mest mulig fremover. Selv om det selvsagt er seriekamper, ikke treningskamper, han først og fremst vil vinne.

Les også

Riise langer ut mot NFF: - Kan dere nekte meg å jobbe?

— Skal vi få ut potensialet i Bergen, må vi vinne kamper. Vinner vi, får vi folk på Stadion og vi gir folk et lag de kan være stolte av, sier Nilsen, tilbake på feltet to dager etter at han ble overkjørt av en bil.

- Skal få det til

Brann-treneren sier han tror han skal «få det til» i klubben, men er usikker på hvor lang tid det vil ta. Det store engasjementet rundt Brann, som har virket både på godt og vondt, ønsker Nilsen å utnytte.

— Jeg liker at det er temperatur i Bergen, men for å få ut det store potensialet som finnes, så må vi vinne, sier Nilsen. Og vet at innsats i alle fall er nødvendig.

— Publikum vil ha et lag som spiller med hjertet utenpå drakten og som gir alt. Det er viktig at folk får se det, sier Nilsen.

Les også

Brann-treneren snakker ut om middagsluren som kunne kostet livet

Laget er likevel ikke helt sterkt nok ennå, mener treneren, selv om han understreker at han er fornøyd med de han har.

— Vi har ikke nok spillere til å gå til eliteserien nå. Det ser alle, sier Nilsen som må bruke minst én av prøvespillerne Daniel Braaten og Thomas Drage for å fylle opp vingplassene mot Jönköping.

- Hva gjør du hvis Brann ligger dårlig an etter ti kamper?

— Da må vi jobbe ekstra hardt. Jeg tror det blir en tøff sesong. Vi må tåle det som kommer. Og folk rundt oss må se at ikke alt ligger til rette slik det er nå, sier Nilsen. Hvor laget står nå, vet treneren ikke.

— Jeg ser utvikling, men jeg er usikker på nivået, medgir Brann-treneren.

Klarere spillestil

Brann spiller 4-3-3 under Nilsen, der fem spillere er definert som offensive, og seks (inklusive keeper) er definert som defensive.

— Jeg tror vi kommer til å se en klarere definert spillestil i Brann i år. Skal du vinne titler, må du spille ditt eget spill, men vi er ikke der ennå at vi kan spille ut de beste lagene. Derfor vil spillet variere alt etter motstandere og om det er hjemmebane og bortebane, sier Nilsen.

- Hvor gjennombruddshissig skal laget være?

— Vi skal være ekstremt gjennombruddshissige når vi setter inn støtet, men vi må også tørre i hvile med ballen i laget.

Krever flere scoringer

De som er definert som offensive, i tillegg til de tre foran, er de to indreløperne. Eller hengespisser med stort defensivt ansvar, som Nilsen noe spøkefullt kaller det. I de rollene spiller Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen nå. Treneren krever flere scoringer av de to.

— Det smeller kanskje ikke i treningskampene, men på Stadion skal det smelle. Og 13. mars mot Strømsgodset (seriestart) skal det smelle, sier Fredrik Haugen. På torsdagens trening trente han og lagkameratene på å spille ballen ut på kant og inn til indreløper/spiss i boks.

— Når jeg får komme mer fremover, er jeg sikker på at det kommer til å bli flere mål og målgivende pasninger, tror Haugen.

Han er enig i at det er hardt arbeid som kreves fremover.

— Vi var ikke sprudlende i fjor. Nå må vi bygge videre på det gode defensive fundamentet vårt og utvikle det offensive, sier Haugen.

 1. Les også

  Brann reagerer på Riises forventninger om lønn

 2. Les også

  Engelsk avis hevder dette er Chelseas nye trener

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. SK Brann

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Nilsen etter uavgjort: - Ble litt rotete og kaotisk

 2. FOTBALL

  Branns trener mener at budskapet har nådd igjennom

 3. FOTBALL

  Tre dager til toppkampen: Gode og dårlige nyheter fra Brann-leiren

 4. FOTBALL

  Brann scorer minst hjemme av alle i norsk toppfotball. Nå lover Brann-treneren underholdning mot Bodø/Glimt

 5. FOTBALL

  Nilsen lover et mer offensivt Brann mot Rosenborg

 6. FOTBALL

  Derfor kommer Brann-nedturen