Fotball

39 år gammel keeper drev Ronaldo til vanvidd i debuten: Juventus sikret seier på overtid

Viste klasse i debuten, men scoringen uteble.

Cristiano Ronaldo debuterte for Juventus lørdag.
  • NTB

CHIEVO - JUVENTUS 2–3

Cristiano Ronaldo viste klasse flere ganger i debuten, men de mektige avslutningene ble parert av superveteranen Stefano Sorrentino i ChievoVerona-målet.

Juventus reddet likevel tre poeng og 3-2-seier etter en svært dramatisk åpning på Serie A-sesongen. Flere ganger fikk Juve-fansen se hva Ronaldo tilfører laget etter megaovergangen fra Real Madrid.

  • Fått med deg denne?
Les også

Slik kan «Ronaldo-effekten» endre italiensk fotball

Det var vendinger, avslutninger og detaljer på et nivå som utover høsten garantert vil bergta hele Fotball-Italia. Men scoringen uteble i debuten. Flere gode avslutninger ble nemlig avverget av en meget god Sorrentino.

Juventus gjorde akkurat det som var nødvendig for å starte sesongen med tre poeng, men seieren satt langt inne og kom ikke uten fullstendig kaos.

For da det fortsatt sto 2-2 måtte både mållinjeteknologi og VAR i aksjon. Ronaldo ikke bare kolliderte med Sorrentino før Mario Mandzukic så vidt fikk ballen over streken. Portugiseren så også ut til å handse, slik at Juve fikk en klar fordel, selv om handsen ikke så ut til å være med vilje for å oppnå noen fordel.

Stefano Sorrentino hadde en glimrende kamp i Chievo-målet, men måtte til slutt ut på båre etter en kollisjon med Cristiano Ronaldo.

Ut på båre

Sorrentino, som hadde vært så god hele kampen, ble liggende igjen skadd på gresset, mens dommeren så reprise etter reprise. Først konkluderte mållinjeteknologien med at ballen var over streken på Stadio Bentegodi. Deretter kom dommer Fabrizio Pasqua fram til at Ronaldo hadde handset.

Fortvilet trodde Juventus-debutanten at seieren glapp. Kort tid etter reddet innbytter Federico Bernardeschi likevel seier og tre poeng etter glimrende forarbeid av Alex Sandro. Da lå Sorrentino på båre, mens reserve Andrea Seculin intet kunne gjøre.

Chievos nye trener, Lorenzo D'Anna, hadde lovet at Juve skulle få slite for seieren. Den tidligere forsvarsspilleren fikk rett, selv om Sami Khedira banket gjestene foran med en tunnel på Sorrentino allerede etter tre minutter.

Litt mot spillets retning kunne Mariusz Stepinski heade inn 1-1 for de gulkledde vertene etter 38 minutter. Ballinnehavet i 1. omgang fortalte litt om Juve-dominansen: 80-20.

Tidlig i 2. omgang banket Ronaldo til med en kanon, bare for å se at Sorrentino igjen fikk siste ord.

Les også

To Serie A-kamper utsatt etter brukollapsen i Italia

Øynet sensasjon

Og Chievo øynet en sensasjon i 1. runde da Juve-nykommer Joao Cancelo felte tidligere Juventus-spiss Emanuele Giaccherini rett på innsiden av 16-meteren. Straffesparket satte Giaccherini iskaldt i mål.

Gjestene fra Torino jaget og jaget. Både Ronaldo og trener Massimiliano Allegri ristet oppgitt på hodet flere ganger, men som så mange ganger før ga Juventus aldri opp.

Den hjemvendte stopperen Leonardo Bonucci presset Mattia Bani til selvmål et kvarter før slutt. Etter et drama av dimensjoner så Juve ut til å sløse vekk seieren, men «den gamle dame» hadde fortsatt et vinnermål i ermet.

Det er ikke uten grunn at Juventus står med sju strake seriemesterskap i Italia. Vinnermentaliteten er enorm, selv om på dager der man blir forsøkt kriget ut av stilen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Cristiano Ronaldo
  2. Juventus FC
  3. Serie A
  4. AC Chievo Verona