Fotball

Hevder Kåre Ingebrigtsen takket nei til Haugesund

Haugesund ser ut til å miste Eirik Horneland til Rosenborg. Rogalendingene har fått nei fra Kåre Ingebrigtsen som en mulig erstatter, erfarer TV 2.

Tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er klar på at han ønsker seg tilbake som trener.

Ifølge TV 2 skal Haugesund ha begynt å sondere markedet etter Eirik Hornelands erstatter.

Horneland har vært linket til RBK-jobben, og Adressa kunne fredag melde at 43-åringen kun er detaljer unna å blir trener for seriemesterne fra Trondheim.

Kanalen melder at de vet at FKH, via en agent, skal ha henvendt seg til Kåre Ingebrigtsen i håp om at han kunne være en kandidat til trenerjobben. Men den tidligere Rosenborg-treneren skal ha signalisert at han ikke er interessert.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hvilke klubber jeg er aktuell for eller ikke, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Ingebrigtsen ledet Rosenborg til tre strake seriemesterskap mellom 2015 og 2017.

  • LEST DENNE? Kun detaljer unna å bli presentert som Rosenborg-trener

Benekter

FKHs styreleder Leiv Helge Kaldheim avviser at klubben har startet en trenerjakt. Han står fast ved at Horneland blir værende også kommende sesong.

– Det jeg kan si er at jeg ikke har vært i kontakt med noen andre trenere enn Eirik Horneland når det gjelder 2019. Eirik har kontrakt med FK Haugesund i 2019 og skal trene FK Haugesund i 2019, sier Kaldheim og garanterer for at han ikke har vært i kontakt med Ingebrigtsen.

Ble sparket

Horneland har trent Haugesund siden høsten 2016. I år tok han rogalandsklubben til en sterk fjerdeplass i Eliteserien.

I forrige uke bekreftet Rosenborg at Rini Coolen går tilbake til rollen som akademisjef. Nederlenderen har ledet Rosenborgs A-lag siden 19. juli, men får ikke fortsette som hovedtrener.

Coolen overtok ansvaret etter at Ingebrigtsen fikk sparken. Han loset trønderne til både serie- og cupgull.

RBKs styreleder Ivar Koteng bekreftet overfor Adressa fredag at de har fått «ja» fra det som blir klubbens nye hovedtrener, og at kun formaliteter gjenstår før han presenteres.

(©NTB)

Les mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Kåre Ingebrigtsen
  3. Eirik Horneland
  4. FK Haugesund