Fotball

Russisk lag kastes ut av Norway Cup

Det russiske laget Cosmos som angrep spillerne fra Herd, utestenges fra turneringen.

Politiet snakker med Herd-spillere etter den ubehagelige opplevelsen.
  • Torbjørn Eidhammer

Det kommer fram i en pressemelding sendt ut klokka 21.39 onsdag kveld.

Norway Cup sin uavhengige jury har fattet følgende vedtak:

«SPK Herd tilkjennes seieren i kamp 114 791 031. Kampens resultat settes til 3-0. Cosmos utestenges fra Norway Cup og ilegges en bot på 2000 kroner. Boten betales til arrangøren innen 5. august 2016. Avgjørelsen er endelig og kan ikke ankes.»

  • Bakgrunn: Guttelag fra Sunnmøre ble slått og sparket

Sunnmørsposten meldte tidligere onsdag at Herd-spillerne ble angrepet i en kamp mot det russiske laget.

Herd-trener Trond Lervik beskrev situasjonen som svært kaotisk.

– Jeg føler det var flere tøffe taklinger i starten av kampen som minnet mer om overfall. Vi visste fra andre som hadde møtt dem at de spilte veldig tøft, men vi hadde aldri trodd det skulle gå så langt. Vi er sjokkert over det som har skjedd, sa Lervik.

– Det var helt sykt! Jeg har aldri sett noe lignende, sa Jørgen Ljoså som er forelder på Herd som mildt sagt fikk seg en uventet opplevelse da de møtte Cosmos i 16. delsfinalen onsdag. Kampen endte opp som alt annet enn en fotballkamp.

Ampert

– Vi møtte et lag med svært store spillere. 2-3 minutter ut i kampen, under en corner, sparker den russiske keeperen en av våre spillere rett ned og får direkte rødt kort. De virket uforstående til dette, og det tok ganske lang tid før keeperen motvillig gikk av banen og de fikk på plass en ny keeper, fortalte Ljoså.

Da kampen omsider var i gang igjen fortsatte russerne med det voldsomme spillet sitt, og både slo og sparket, ifølge Ljoså. Herd fikk frispark på frispark. Dommeren gikk bort og snakket med den russiske treneren og ba ham roe ned spillerne, men han bare løftet på skuldrene.

Norway Cup har også besluttet at Cosmos er uønsket og vil bli bortvist fra kamparenaene. Ifølge pressemeldingen er politiet informert.

Les også

  1. Politiet ble tilkalt under Norway Cup-kamp

Les mer om

  1. Norway Cup