Viking-spillerne avviser høye skuldre

<p>— Ikke der skoen trykker, sier André Danielsen.</p>

STAVANGER 20110319.Hjemmelagets Andre Danielsen var ikke fornøyd etter eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Vålerenga på Viking stadion i Stavanger lørdag ettermiddag. Gjestene vant kampen 2-0.Foto: Lars Kristian Aalgaard / Scanpix

Etter tre tap på fem kamper ligger Viking på nedrykksplass. I et intervju i gårsdagens Aftenbladet, uttalte Vikings sportsdirektør Egil Østenstad at klubben blant annet vil stoppe «den frykten vi ser er i ferd med å snike seg inn hos spillerne». Åge Hareide har også uttalt at spillerne må senke skuldrene. André Danielsen avviser at det råder en frykt for å gjøre feil blant spillerne.

— Jeg tror ikke det er der skoen trykker. Det er i hvert fall ingen i spillergruppen som har gitt uttrykk for at de føler det slik, selv om det alltid vil være noen som ikke har selvtilliten på topp , sier visekaptein André Danielsen til Aftenbladet.

- Hvor trykker skoen?

— Hadde jeg visst det, så hadde jeg gjort noe med det. Jeg tror likevel dette er snakk om småjusteringer og å få humøret tilbake i laget. Ting blir veldig gravalvorlig når vi har tatt så få poeng og ikke vunnet hjemme, sier han.

Kaptein Erik Nevland sliter med å forklare hvorfor Viking ikke har lykkes i serieåpningen.

— Jeg er i alle fall ikke redd, men det er vanskelig å svare noe konkret om dette, sier Nevland.

— Vi har tro på det vi holder på med. Om det går bra eller dårlig; vi følger den samme oppskriften uansett. Vi kan ikke endre på noe fordi om vi har tapt tre kamper, sier spissen.

Den erfarne spilleren har vært med på lignende situasjoner før.

- Virkelig gode spillere takler motgang, sier Nevland.

Venstreback Trond Erik Bertelsen kjenner seg heller ikke igjen i beskrivelsen.

— Det gjelder å stå samlet; vi vinner og taper sammen. Vi rundspilte alle lag i La Manga i vinter – og må finne fram til den samme offensive innstillingen. Da var vi oppe i motstanderne og ga dem ikke ro. Det gjelder å komme inn i en god stim med to-tre seiere, sier Bertelsen.

Håkon Skogseid har ikke spilt de siste to seriekampene grunnet en skade, men har sine tanker om lagets innsats denne sesongen.

— Vi framstår ikke trygge som lag og må finne de rette knappene å trykke på, sier Skogseid, som er klar til cupkampen mot EIK i helgen.

Midtstopper Johan Lædre Bjørdal har stor tro på at Viking-laget kommer til å snu motgangen.

- Vi er klar over at vi ikke har prestert godt nok. Men det er 25 kamper igjen av sesongen. Vi må fortsette å ha tro på det vi holder på med, sier han.

Statistikksenter Eliteserien:

Åge Hareide mener spillerne ikke har grunn til å være redde.

— Media refererer hele tiden til nåværende status, og vår oppgave er å sørge for at den er så god som mulig. Ingen liker at det går dårlig med Viking. Når spillerne opplever motgang, binder det ofte prestasjonene, og spillerne får en slags passiv energi. Nå er det min oppgave å sørge for at vi ikke blir usikre, sier Hareide.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk