Fotball

Bruttern bytter spiss til 16. mai-kampen

Gjør flere endringer fra laget som slo Start.

Christian Gytkjær starter mot Lillestrøm, mens Matthias Vilhjalmsson flyttes ned til midtbane.
 • Christian Skare Stendal

Et fullstappet Lerkendal har kommet for å se Rosenborg gi Lillestrøm pryl dagen før dagen.

Christian Gytkjær var tiltenkt en startplass borte mot Start sist, men ble syk natten før kamp. Derfor valgte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen å sette Matthias Vilhjalmsson på topp. Han takket for tilliten med å score to mål på tampen – riktignok etter at Gytkjær hadde kommet inn fra benken og paret opp med Vilhjalmsson på topp.

Mot Lillestrøm har Ingebrigtsen valgt å endre på laget som tok tre poeng torsdag.

Vilhjalmsson får ikke fortsette som midtspiss. I stedet er han skjøvet ned som midtbaneanker, mens Anders Konradsen og Mike Jensen tar indreløperrollene.

Les også

Helland må stå over mot LSK: - Som om noen stikker en kniv i lysken

Fredrik Midtsjø skyves ut på høyrekanten, mens Christian Gytkjær er tilbake fra start som midtspiss. Elbasan Rashani og Gudmundur Thorarinsson er benket.

I forsvar er Ingebrigtsen tvunget til å gjøre forandringer, ettersom Tore Reginiussen er ute med en liten strekkskade på baksiden av det høyre låret.

Ikke overraskende har RBK-treneren valgt å sette inn Alex Gersbach på venstrebacken, mens Jørgen Skjelvik skyves inn som midtstopper. Det betyr at Johan Lædre Bjørdal blir vraket nok en gang.

— Et bra lag

Lillestrøm har hatt en ålreit sesongåpning, med 16 poeng på de første ti serierundene. Det er ni poeng opp til serieleder Rosenborg, men Fredrik Midtsjø tar ingenting for gitt foran kveldens kamp.

— Lillestrøm er et bra lag. De har mange spillere som kan gjøre litt ekstra for dem, men vi har vært såpass solide defensivt i år og slipper til lite sjanser. Jeg tror og håper vi skal håndtere det greit, sier han om mandagens motstander.

Dessuten har Rosenborg hatt en tendens til å skape rimelig bra med sjanser, minner han om.

— Til sammen tror jeg det utgjør at vi får en fin opplevelse, sier han. Vi må sende fansen hjem i feststemning. Jeg satser på at det blir en bra kamp og at de er fornøyde med matchen, sier Midtsjø.

Slik starter RBK (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach – Mike Jensen, Matthias Vilhjalmsson, Anders Konradsen – Fredrik Midtsjø, Christian Gytkjær, Yann-Erik de Lanlay

Benken: Pavel Londak, Johan Lædre Bjørdal, Mikael Dorsin, Magnus Stamnestrø, Riku Riski, Gudmundur Thorarinsson og Elbasan Rashani

Les også

 1. Gladmelding til RBK-fansen: Dorsin er endelig tilbake i kamptroppen

 2. RBK svikter oftere på den store festdagen

 3. - Jeg er stolt over å representere RBK

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking86111761119
3Molde8512158716
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Lillestrøm SK